Hős Tesla sofőr mentette meg egy autós életét

2017. február 17., péntek




Nem mindennapi eseménysor zajlott le a német autópályán.

A Tesla, Elon Musk egyik cége újra bekerült a hírekbe. No, nem valami forradalmi új megoldással, mint ahogyan azt megszokhatták tőle, hanem az egyik autójuk, és annak sofőrje kapcsán.

Arról van szó, hogy egy Tesla gépjármű sofőrje egy ember életét mentette meg Münchentől nem messze egy autópályán.

A gyanútlan sofőr azt vette ugyanis észre, hogy az előtte haladó autó furcsán közlekedik. Eleinte nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, azonban feltűnt neki, hogy az autó erősen imbolyog.

Az imbolygások után többször a szalagkorlátnak csapódott. Ekkor gondolta, hogy mellékanyarodik, és bepillant az utastérbe.

A volán mögött eszméletlenül találta a sofőrt. Ekkor segítséget hívott telefonon, majd azonnal a tettek mezejére lépett.

Kocsiját és saját életét nem sajnálva fogta, és az irányíthatatlanná vált autó elé vágott, hogy megállítsa azt.

Az akciónak köszönhetően sikerült megállítania az autót, mire a tűzoltók és a mentősök a helyszínre értek. A jármű sofőrje valószínűleg sztrókot kaphatott, ezért veszítette el az eszméletét.

Ami ezután az eset után történt, az még váratlanabb volt. A hír ugyanis valahogyan Elon Muskhoz, a Tesla vezérigazgatójához jutott, aki Twitteren közzétett bejegyzésében nem csak gratulált a hős sofőrnek, hanem elmondta, hogy a cég teljes egészében állni fogja az összetört autója javítását.

A két járműben 10 ezer eurós kár keletkezett alsó hangon. Nem sok hatalmas világcég mondhatja el magáról, hogy ennyire jó fej a főnök, az már egyszer biztos!

érdekes érdekesség elon musk tesla


Megtekintések száma: 48460





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet