Houska kastély: erőd a pokol bejárata felett

2016. január 18., hétfő
Még senki sem bírt ott több éjszakát eltölteni: szellemek, démonok, ártó szándék. Állítólag a kastély kápolnája alatt lehet az átjáró a pokolba. Időnként a föld mélyéből ijesztő nyöszörgések szűrődnek fel.

Houska kastély egy csehországi, korai gótikus stílusú vár, amit 1253 és 1278 között építettek II. Ottokár uralkodása alatt. A hely csupán 47 km-re fekszik Prágától, így autóval kényelmesen megközelíthető. A kastélyt az egyik legjobb állapotban fennmaradt építménynek tartják, ugyanis a mai napig nyugodt szívvel látogathatja, aki akarja. Vagy mégsem?

Izgalomra nem az épület állapota miatt lehet oka az oda látogatónak. A hely már a puszta aurájával kiugrasztja a félősebbeket a nadrágjukból, ám az is mesélhet, aki volt olyan bátor, hogy huzamosabb időt töltött el ott.

A pokol kapujának őrzője

Ha a pokol kapuja létezik, akkor a legtöbben a kastély területére tippelik. Rengeteg szellemvadász, paranormális nyomozó kereste már fel a helyet, hogy lássák, mit tud valójában.

Mindenki őszinte döbbenettel nyilatkozta, hogy a kastély lehet az átjáró a pokolba.

A hatalmas, homokkő által körbevett kastélynak egyetlen vízforrása sincs, csak egy feneketlen kút tátong a földben, amiről azt gondolják, egyenes út a démonok hazájába.

houska-kastely

A vár különös története régebben nem ijesztett meg senkit, a 16. században kicsit reneszánszosították, majd a második világháború idején a nácik székhelyükké tették. A hely legérdekesebb része a kápolna, ugyanis a parakutatók itt érezték a legtöbb negatív energiát.

Maga a fal díszítése is elég egyedi, ugyanis sárkányok meggyilkolásáról szóló momentumokat rögzítettek a felületre, így az egész egy túlvilági temető hangulatát adja.

A kutatóknak nem sikerült a kút aljára leérni, ráadásul azt is feltételezik, hogy nem emberi maradványokat találnának a kápolna alatt, ha ásni kezdenének.

A sárkányok mellett a démonok is helyet kapnak a kápolna falain, amik azokon a részeken mindig nedvesek. Furcsa, nyöszörgő hangokat, sikolyokat hallani esténként, a kápolna alól pedig beszéd hallatszik mindig más nyelven. Aki szem és fültanúja volt a különös eseményeknek, azt állítja, pokolbéli szörnyetegek akarnak a felszínre törni azon a helyen.

Paranormális tevékenységek a kastély területén

Egységes beszámolók szólnak egy rejtélyes alakról, aki a vár területén lelhető fel. Általában egy nagy kereszt előtt látni a rejtélyes alakot, mellette pedig mintha egy hatalmas béka és egy bulldog ülne. A szemtanúk hallották a kutya morgását, ami egyre agresszívabbá vált, minél közelebb értek a furcsa jelenséghez.

Az alakok mind átlátszóak voltak, és bárki látta őket, azt rossz érzés kerítette a hatalmába.

Ha ez nem volna elég, a bejáraton állítólag egy hatalmas, fej nélküli fekete ló tör ki minden éjszaka, vérnyomait pedig hátrahagyja a köveken.

houska-kastely-feneketlen-kut

A megvadult paripa a vár elé rohan, majd a levegőbe ugrik, és minden alkalommal eltűnik. A szemtanúk azt is állították, hogy egy egymás elé láncolt embercsoport is menetel a kastély kapuja felé. A láncok nyomán szörnyű sérülések borítják ezeket a férfiakat.

Egy fekete kutya is halad mellettük, aki mindig beléjük harap. A férfiak keservesen sírnak, majd felhangzik egy kísérteties kacaj, és egy nagy villanás következtében a leláncolt emberek és a kutya is eltűnik. A kastély falain belül is nagy százalékban fordul elő paranormális tevékenység.

houska-kastely-kapolna

Egy gyönyörű, fehér ruhás fiatal hölgyet is szoktak látni, aki gyakran sétál a kastély ablakai előtt. Ábrándozva bámul ki az üvegen, majd egyszer csak elfordul, és eltűnik. Senkinek sincs tudomása a nő kilétéről, de mindenki azt mondja, ő a legbékésebb szellem a vár körül. Ha van kedves, miért ne volna brutális szellem is?

A legagresszívebb kísértet egy őrült szerzetesé, aki barna köpenyben támad rá a látogatókra.

Egy hatalmas fejszével rohan neki annak, aki észreveszi, ám ártani nem tud, mivel eltűnik, mielőtt lesújthatna az áldozatára. Annak ellenére, hogy fizikai sérülést nem okoz, volt már olyanra példa, hogy az egyik látogató megállás nélkül, káromkodva rohant el az autójáig, és soha többé nem tért vissza.

Éjszaka a kastélyban

Yvette Fielding és szellemkutató csapata elvállalta, hogy több éjszakát is rááldoz arra, hogy Prága kísértetkastélyait, tornyait alaposan szemügyre vegye. A negyedik nap elhagyták a város kényelmét, és elutaztak Houska kastélyhoz, ahol érdekes felfedezést tettek.

2010 március 28. – 4. éjszaka

A csapat először gondosan elmélyedt a kastély történetébe és a feltérképezésébe. Egyenként átkutatták a vár minden zugát, különös figyelmet fordítva a kápolnára, ami állítólag a pokol kapuja felett fekszik.

szellemek

A többi látogatóhoz hasonlóan ők is rendkívül nyomasztónak találták a helyet. A falakon fellelhető sárkány– és démonalakoktól elkezdve egy különös érzésen át minden azt sugallta, hogy jobb, ha odébb állnak.

Az esetről a TV-ben is nyilatkoztak, ahol elmondták, a kastély nyomasztó aurája már önmagában is elég rémisztő, ezen felül megerősítették, valóban hallani suttogást és nyöszörgést a föld alól.

Ugyan nem ismerték el, hogy valóban lejárat vezet a pokolba, de azt igen, hogy paranormális entitásokban bővelkedik a kastély.

Rajtuk kívül más is eltöltött már egy éjszakát a kastélyban, sőt hangfelvételt is készített róla. Egy híres rádióműsor foglalkozott a hellyel, állításuk szerint ott készült a rémisztő felvétel. A hallgatók nagyon szkeptikusak voltak a felvételt illetően, többen megjegyezték, hogy inkább hasonlít egy focimeccsre a hang, mint a pokolra. A felvételt mindenesetre közzétették a YouTube-on, így nektek is ehetőségetek nyílik arra, hogy eldöntsétek, igaz vagy hamis a felvétel. Körülbelül 2 perc 10 másodperc után hallani az állítólagos sikolyokat, amiket a kastélyban vettek fel.

Houska kastély és más szellemvadászok

A rejtély még a mai napig foglalkoztatja a kutatókat, akik előszeretettel veszik be magukat a vár falai közé. A GHI sorozat nagyon közkedvelt TV műsor volt az Amerikai Egyesült Államokban. Dióhéjban annyit kell tudni a 62 részes sorozatról, hogy mindegyik epizódban nyomozást indítanak egy ­– a világ bármely pontján lévő – kísértetjárta helyen. Az aktuális tulaj ismerteti az épület történetét, az addigi észleléseket, majd a csapat a modern technika eszközeivel igyekszik feltérképezni a területet. A Houska kastély esetében is megkísérelték lerántani a leplet az épület rejtélyéről, ám nem várt dolgokra bukkantak. Az alábbi videóból kiderül, miféle hangok és jelenségek borzolják fel a látogatók hátán a szőrt.

A Houska kastély számtalan kérdést vet fel az érdeklődők körében. Az mindannyian tudjuk a történelemórákról, hogy a várak azért épültek, hogy megvédjék a lakóit valamitől. Talán nem is olyan furcsa az az elképzelés, miszerint a kastély egyetlen céllal jött létre: hogy megvédjen minket az alvilág gyötrő szörnyeitől.

paranormál kísértet szellem szellemek túlvilág kísértetek ördög pokol


Megtekintések száma: 62942

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet