Hunok által hátrahagyott ősi, több ezer éves leletek kevernek a Kaszpi-tenger melletti régióban!

2018. február 16., péntek
Hatalmas kőkomplexum és egyéb régészeti leletek árulkodnak az ősmagyarság nyomairól...

Lehetséges, hogy a hunok építették a Kaszpi-tengeri ősi, faragott köveket? A helyszínen egy ezüstdarabot is találtak, ami korábban egy nyeregdísz lehetett.

Hihetetlen dolgok derülhetnek ki annak a leletnek köszönhetően, amit még 2011-ben egy bizonyos F. Akmadulin találta Aktau városában, valahol Kazahsztánban.

A talált dolgok alapján ugyanis egyáltalán nem lehetetlen, hogy a hunoknak nagyon is sok köze lehet a megtalált hatalmas kőkomplexumhoz.

A helyet még a Kaszpi-tengerben találták, egész pontosan a Mangislak-félsziget egyik külső részén. Ezek gyakorlatilag hatalmas, ősi köveket foglalnak magukba, melyeken faragott minták találhatóak, és géli kiállnak a földből.

A helyszínen nemrég még egy olyan különleges ezüstdarabot is találtak, mely feltehetően egy igazi nyeregdísz lehetett.

Hamarosan rájöttek, hogy a talált kövek lényegében egy nagyobb helyszín részei, és az nem más, mint 120 hektár föld, amin nagyjából 1500 éve kőépítmények álltak.Egy ilyen kőépítmény romjai között találták az ezüst nyeregdíszt, ami a hunokhoz köthető eredetű lehet.

A hatalmas területen rengeteg hatalmas kő fekszik látszólag elszórva, de a vizsgálatok kimutatták, hogy a kövek elhelyezése geometriai rendszert mutat.

A kövek között találtak rengeteg olyat, ami függőlegesen volt a földbe ásva, és hasonlított a Stonehenge-nél látható sziklákra, de volt több olyan sziklatömb is, amit faragásokkal díszítettek.

A romok között komoly méretbeli különbségek is vannak, a legkisebb valaha egy 4x4 méteres épület lehetett, a legnagyobb viszont 34x24 méter alapterületű.

2014-ig kellett várni az ásatások megkezdésére, így megindulhattak a munkálatok. Ez alatt az idő alatt rengeteget megtudtak a leletről, a kőépítményről, és a nyeregdíszről.

A nyeregdísz vizsgálata minden szempontból a legjelentősebb lépsé volt a kutatásban, az ugyanis egyértelműen beazonosított néhány dolgot. Például azt, hogy a motívumok, amik rajta voltak, a Római birodalom végén készülhettek, a,mikor nomád törzsek éltek arrafelé a vidéken.

A hunok is ebben az időben indultak meg Ázsiából Európa irányába, így felmerült, hogy a hely egy ősi hun temetkezési hely is lehet. Ezt az elméletet erősíti, hogy nemrég még emberi csontokat is találtak a helyszínen.

A nyeregdísz egész pontosan valószínűleg egy hun előkelő rétegbe tartozó lovasé lehetett, de ennél többet egyelőre nem tudtak kideríteni a lelettel kapcsolatban.

OSZD MEG másokkal is!

rejtélyek magyarsag történelem magyarok ősi magyarok hunok


Megtekintések száma: 20282

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet