Idegen aktivitásra utalhat a Neptunuszon feltűnt hatalmas fehér folt?

2017. augusztus 4., péntek




A hihetetlen mértékű fényjelenség egyelőre megmagyarázhatatlan a tudósok számára.

Mindenki azon gondolkodik most a tudományos világban, hogy mi lehetett az a hatalmas fényforrás a Neptunuszon, amit nemrég észleltek.

A földönkívüli aktivitástól kezdve egészen az elektromos kisülésig minden felmerült. Magyarázat viszont aligha akadt, így gyakorlatilag teljesen tanácstalanok, mint a NASA szakemberei, mind a független csillagászok.

A legvalószínűbb, és egyik leglogikusabb elmélet szerint valójában arról van szó, hogy egy 6000 mérföld széles és nagy kiterjedésű ciklon által generált elektromos vihar ment végbe a Neptunusz légkörében.

Ez azonban nem magyarázza a fényjelenség minden aspektusát, és azt, hogy ez korábban miért nem fordult soha elő.

Míg az ufókutatók földönkívüli aktivitást, konkrétan egy hatalmas elektromos bomba felrobbantását gyanítják, mások úgy vélik, hogyha ciklon, akkor az teljesen ellentmond a fizikai ismereteinknek, és az általunk ismert törvényeknek.

Ilyen alacsony részen még nem láttak soha ilyet, ráadásul sok szempontból nem illik rá minden tulajdonsága egy ciklonra- állítják a NASA szakemberei.

Drasztikus változások mennek végbe a Neptunusz légkörében.

Olyan szinten átalakult ott valami, hogy egyelőre még lövése sincs a tudósoknak, hogy mi lehet, és hogyan ment végbe. Alapjaiban véve kellene újra értelmeznünk mindazt, amit az égitestről tudunk.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek űrkutatás


Megtekintések száma: 44332





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet