idegen bázisok az Iapetuson, a Szaturnusz egyik holdján!

2021. október 21., csütörtök
Idegenek lakhatnak az ismeretlen holdon?

Annak idején, mikor a Szaturnusz körüli égitesteket térképezte fel a NASA, számtalan holdra bukkant, többek között az Iapetusra. Ez egy rendkívül kis méretekkel rendelkező égitest volt, mely eleinte nem is tűnt érdekesnek.

Amíg meg nem vizsgálták tüzetesebben...

Ekkor derült ki, hogy egygyűrűben húzódik végig a felszínén egy körülbelül 20 kilométeres gyűrű. melynek jelenlétét semmivel sem lehetett megmagyarázni.

A maga a gyűrű ezer kilométernél is szélesebb volt, és szintén majdnem 220 kilométernyi széles.

A hold felszínének körülbelül 75%-án hasított keresztül ez a rendkívül érdekes struktúra, és senki sem tudta, pontosan hogyan is jöhetett létre. Bár voltak különféle geológiai magyarázatok, ezek egyike sem bizonyult valósnak.

Így rejtély maradt, mi hozhatta létre ezt az egész holdat átívelő gyűrűt.

Különösen azzal szemben álltak értetlenül a tudósok, hogy miért pontosan az egyenlítő mentén húzódott ez a gyűrű.

Az egyik elmélet szerint talán akkor keletkezhetett maga a gyűrű, amikor a hold létrejött, és formálódott, annak életének kezdeti szakaszában. Egy másik elmélet szerint a felszín alatt gázok gyűltek össze és ezek emelték meg az egyenlítő mentén a felszínt.

A harmadik elmélet szerint a Szaturnusznak, és annak gravitációs mezőjének köze lehet ehhez a gyűrűhöz, és annak kialakulásához.

Azonban, ha így lenne, a Holdon is látnunk kellene hasonlót, még sincs a Holdon ehhez hasonló felszíni anomália.

A negyedik elmélet az egyik legérdekesebb. Eszerint az Iapetus nem más, mint egy földönkívüli űrhajó vagy valamiféle kozmikus bárka, és nem másnak van álcázva, mint egy apróbb holdnak a Naprendszerben.

Donald Goldsmith szerint is elképzelhető, hogy mesterséges égitestről van szó, a különféle mérések legalábbis utalhatnak erre. ő maga azt írta egy korábbi tanulmányában, hogy az Iapetus az első és egytelen objektum, melynek komolyan felvethető a mesterséges eredete.

A Cassini űrszonda erről a holdról rengeteg különféle információt és felvételt szolgáltatott annak idején, mikor a közelében járt.

A Saragossa nevű régióban a hold felszínén több olyan felszíni felvétel is készült, melyeken mesterségesnek tűnő objektumok bukkantak fel.

A Gerinnek elnevezett helyen egy hatalmas dóm tűnik fel a felvételeken, mely egyesek szerint nem más, mint egy gigantikus, több kilométeres dóm, mely alatt egy mesterséges földönkívüli város terülhet el.

Az már csak hab a tortán, hogy valamiért kísértetiesen hasonlít egy bizonyos szögből a Halálcsillagra az egész égitest. Ha valóban földönkívüliek élne ott, talán az egész égitest egy mesterséges bárka lehet, melyről figyelik az egész Naprendszert.

Az Iapetus déli részén még egy több kilométeres monolitot is sikerült lekapnia a Cassini szondának. Ezt a felvételt szintén nem tudták egyértelműen megmagyarázni a NASA szakemberei.

OSZD MEG másokkal is!

ufó ufók idegen nasa idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 247538

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet