Idegen humanoidot ábrázolhat a 25.000 éves faragott kőfigura?

2017. március 11., szombat
Az egyik legtöbbet vitatott régészeti lelet talán nem is emberi ábrázolás.

Újra igen heves viták kereszttüzébe került egy 25.000 évvel ezelőtt faragott figura, ugyanis egy elmélet szerint lehet, hogy nem is embert ábrázol.

A Vénusz istenséget ábrázoló régészeti lelet a kormeghatározás alapján majdnem 30.000 éves, és különleges anatómiával ábrázolja az istenséget.

A hivatalos, elfogadott magyarázat legalábbis azt gondolja, hogy ez az ábrázolás valójában egy nagyon ősi istenábrázolás, azonban akadnak olyan vélemények, melyek szerint ez nem egy istenséget, és még csak nem is egy embert ábrázol, hanem egy humanoid idegent.

Persze ez nem zárja ki teljes mértékben az isteni ábrázolás elméletét, hiszen Vénusz istenség lehetett éppenséggel idegen is. Hiszen mint tudjuk, az ősi idők emberei az égből érkező idegeneket gyakran istenként látták, és tisztelték.

A figura szokatlan alakja, az érdekes, hosszúkás, és emberre kevésbé hasonlító arcvonások mindenképp elgondolkodtatóak.

Eredetileg a figura a 19. századi Franciaországban találták, és sokan már akkor sem tudtak mit kezdeni vele. Elkönyvelték egy érdekes régészeti leletnek, de nem sokat lehetett tudni róla.

Ráadásul akkoriban még nem is voltak meg a részletes és komolyabb vizsgálatokhoz szükséges technológiák, és eszközök.

A figura hajviselete érdekes, és egyiptomi stílusról árulkodik, ugyanakkor nem lehet egyértelműen ahhoz a kultúrához kötni.

Sokak szerint ugye eredetileg Vénuszt ábrázolhatta. Érdekes módon az évtizedek alatt számtalan Vénusz szobor került már elő, és mindegyik bizarr módon ábrázolta ezt az alakot.

Vagyis az emberek, kik formába öntötték Vénusz lényét, meg akarták örökíteni, ki akarták hangsúlyozni azt, hogy Vénusz mennyire eltér az emberektől.

Ergo egy isteni, földönkívüliről érkező felsőbbrendű életforma lehetett, mely magasan az akkori kor embere felett állt.

Vénusz istennő alakja sokkal régebbre nyúlik vissza, mint a Római birodalom, vagy a Görög birodalom. Az istenalaknak ugyanis voltak elődei, melyek ugyanezzel az entitással azonosíthatóak.

Hogy valóban idegen lényt ábrázol-e ez a kőfigura, azt mindenki maga döntse el.

De egyvalami biztos: számtalan ehhez hasonló, igen zavarba ejtő lelet létezik még különféle múzeumokban és a föld mélyén, felfedezésre várva.

rejtély rejtélyek összeesküvés ősi idegenek történelem ősi tudás


Megtekintések száma: 52931

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet