Idegen szerkezeteket találhatunk a Kuiper aszteroida övben

2016. március 9., szerda
Kutatók úgy vélik, hogy idegen eredetű szerkezetekre – műholdakra, szondákra – bukkanhatunk, ha alaposan átfésüljük a Naprendszer legkiterjedtebb aszteroida övezetét.

A felvetés bár némileg teoretikus, nem alaptalan. Duncan Forgan, a St. Andrews Egyetem asztrobiológusa is ezen az állásponton van. Szerinte – és más hasonlóan gondolkodó társai szerint – az aszteroida övezetben korábban már megfigyelt azonosítatlan objektumok könnyen lehetnek akár idegen űrhajók is.

Rossz helyen keresünk

Az asztrobiológusok egy része azt vallja, hogy az élet utáni kutatást nem a távoli galaxisokban kellene kezdenünk, hanem a naprendszerben. A naprendszer valószínűleg tartalmaz más életformát is az emberi civilizáción kívül.

Arról nem is beszélve, hogy az univerzum – és a naprendszer - egy nagyon pici szeletét látjuk csak át, kommunikálni pedig még csak egy adott frekvenciasávban próbálkoztunk.

Elmondható tehát, hogy a naprendszer alig 10%-át vizsgáltuk meg, korai lenne kijelenteni, hogy nincs itt semmi.

kuiper-ov

Ha valami ugyanis az orrunk előtt van, azt fogjuk észrevenni legutoljára. A naprendszer óriási aszteroida övét még nem vizsgálták át elég tüzetesen, így jóformán bármi megbújhatott ott, ha akart.

 

Ideális bújóhely

Ráadásul ideális búvóhely is lenne egy esetleges intelligens faj számára. Az idegenek – ha valóban megfigyelnek minket, mint ahogyan sokan állítják – akkor ezt könnyen megtehetik az aszteroida övből is.

x-bolygo-palyaja

Hatalmas idegen szerkezetek bújhatnak meg az űrben bolyongó kőtörmelékek között.

Ha tehát valami bujkálni szeretne, egészen biztosan ott tenné azt. A Kuiper-övezetben már többször bukkantak enyhén szólva is érdekes objektumok nyomára.

Azonosítatlan objektumok az aszteroida övezetben

Idegen civilizációk okozta szennyeződések, szondák és műholdak után kellene kutatni a térségben.

Korábban észleltek már olyan űrsziklákat, melyek mintha alacsony frekvenciás zajt- egész pontosan rádiójeleket - bocsátottak volna ki magukból.

kuiper belt ufo

Az ebben az irányban elhaladó szondák is beszámoltak furcsa zajokról, melyeknek nem lehetett egyértelműen azonosítani a forrását, csak annyit lehetett tudni, hogy a Kuiper-övből érkezett.

A NASA és egyes szakemberek ezeket a zajokat azzal magyarázzák, hogy az aszteroidák időnként összekoccannak, súrlódnak egymással. Ezt az elméletet azonban tudományosan nem sikerült alátámasztani, így nyitva maradt a kérdés: mi okozza a szabályosnak tűnő rádiójeleket?

[caption id="attachment_7266" align="aligncenter" width="740"]kuiper-ov-idegen-urhajo A Kuiper-övben észlelt egyik rejtélyes objektum rekonstrukciós modellje.[/caption]

Készítettek már olyan objektumról is felvételt, melyen szokatlanul nagymértékben tükröződött vissza a fény. Persze ezt meg lehetne magyarázni azzal is, hogy az aszteroidák egy részének az összetétele különféle fémek csoportja, ezek pedig nagy fényvisszaverő képességgel rendelkeznek.

Az űrhajóra hasonlító objektumokat azonban nem lehet semmivel sem magyarázni. A NASA sem adott logikus teóriát ezekre a „tárgyakra” vonatkozóan. A kérdések egyre sokasodnak, az űrügynökség viszonylagos érdektelensége a térséggel kapcsolatban pedig gyanúra adhat okot.

rejtély rejtélyek ufó ufók idegen idegenek űrkutatás


Megtekintések száma: 4761

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet