​Idegen világokból érkezett hozzánk az élet a Földre: a NASA bizonyítékokat talált!

2021. május 9., vasárnap
A Floridai Állami Egyetem professzora, Michael Blaber szerkezeti biológus vezette csapat adatai rendkívüli következtetésekre jutottak a Földön megtalálható élet eredetével kapcsolatban.

A tíz aminosav a Földnél öregebb üstökös- és meteormaradványok révén jutott el a születőfélben lévő bolygóra, ennek elfogadására a világ különböző térségeiben megtalált meteoritok vizsgálata elegendő bizonyítékot szolgáltatott már.

A szóban forgó prebiotikus aminosavak – a fehérjék építőkockáit képező szerves vegyületek – a Naprendszer formálódása során születtek meg egyszerű kémiai folyamatok eredményeként.

Az emberi szervezet összesen húsz aminosavat használ fehérjegyártásra, beleértve a tíz élet előttit is.

Ugyancsak tudományosan megerősített tény, hogy 3,5-3,9 milliárd évvel ezelőtt a Földön kialakult feltételek és éghajlati viszonyok kedvezőek voltak az élet létrejöttéhez:

Vulkanikus eredetű földterületek, sós óceánok és édes vizű tavak, forró és párás (hozzávetőleg 80 Celsius-fokos) légkör, amely szén-dioxidból és nitrogénből tevődött össze.

Az oxigén csak később bukkant fel a növények és a baktériumok melléktermékeként.

A Földön megtalálható élet egy kozmikus “földönkívüli forrás” lehetett végső soron.

Egy aszteroida, vagy másfajta objektum, és igen, iott akár idegen űrhajók is szóba jöhetnek, hiszen az ellenkezőjére sincs bizonyíték.

De valószínűbb az, hogy aszteroidákkal, vagy úgynevezett “élet építőelemeit tartalmazó kapszulákkal” bombázta meg a Földet a sors.

De az is lehet, hogy intelligens civilizáció “fertőzte meg” az élet elemeivel a bolygónkat sok-sok milliárd éve – állítja a NASA több tudósai is, mint egy lehetséges hipotézis.

A legvalószínűbb elmélet persze sokkal inkább az, hogy aszteroidákon jutott a Földre az élet, ennek köszönhetjük a létezésünket.

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy ezekhez hasonló aszteroidák más bolygókra is becsapódhattak távol a kozmoszban.

Szinte biztos, hogy léteznie kell “másoknak” is – állítják a csillagászok.

Hozzátéve: csak idő kérdése, mikor találkozunk más világok szülötteivel.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 74842

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet