Idegenek a Földön? Konkrét bizonyítékokat találtak rá biológusok, hogy több millió éve itt vannak!

2023. július 28., péntek
Hátborzongató: végig ez történhetett?
Megtalálhatták a kulcsát annak, hogy mik is vagyunk pontosan, és honnan erted az élet.

Ezzel egyúttal a múltunk is teljesen átíródhat!

Nemrég érkezett a hír, hogy a NASA asztronautavadász űrszondája, az OSIRIS REx vizet talált a Bennun: 

Az eszköz két spektrométere a hidroxilcsoportba tartozó, egymáshoz kötött oxigén- és hidrogénatomokat talált az agyagásványokba zárva, ami az adatokat elemző Arizonai Egyetem kutatócsoportja szerint azt jelenti, hogy az aszteroida találkozott már vízzel utazása során.

A tudósok ráadásul úgy gondolják, hogy azon a nagyobb kisbolygón, amiből az aszteroida kivált, ténylegesen található számottevő mennyiségű víz.

Az infravörös fénnyel az olyan molekulák is észlelhetők, amelyek szabad szemmel nem, így sikerült detektálni az úgynevezett hidratált ásványokat, amelyek a víz és vízmentes kőzetek kémiai reakciója során jönnek létre. A világűr kietlen körülményei között csak így lehet képes a víz ennyit utazni,

ha folyékony formában volna, már rég eltűnt volna az aszteroidáról.

A japán kutatók találtak vizet az úgynevezett S-típusú aszteroidákon is, amelyekről eddig azt gondolták, hogy egyáltalán nincs rajtuk víz. De azt is leszögezték, hogy (a C-típusú kisbolygókkal ellentétben) itt nem azért lehetnek hidratált ásványok, mert az anyaaszteroidán több víz volt, hanem valószínűleg azért, mert ütköztek C-típusú aszteroidával, és így rájuk kerültek az ilyen elemek.

A felfedezés újabb bizonyítéka lehet annak, hogy a Földre tényleg aszteroidáktól érkezett a víz, de még mindig nem tudunk róluk eleget ahhoz, hogy ezt teljes bizonyossággal megállapíthassuk.

Pánspermia egyébként egy hipotézis, miszerint az élet „magjai” jelen vannak mindenhol az Univerzumban és a földi élet is ilyen magvakból jöhetett létre, valamint ugyanígy más lakható bolygók is megtermékenyülhettek. 

Az elmélet gyakran jelenik meg sci-fi történetekben.

Most pedig mint kiderült, a sci-fi maga a valóság!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány földönkívüliek idegenek ősi idegenek emberiség


Megtekintések száma: 97885

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet