Időutazók nyomai a múltban? Ezeket magyarázza meg valaki...

2023. június 26., hétfő




Az idő titokzatos folyamát vajon vissza lehet fordítani? Számtalan olyan régészeti lelet, és történelmi emlék, tárgy, felvétel, és fénykép létezik, melyeken időutazók láthatóak. Tényleg bizonyított az időutazás? És mi van a semmiből előtűnő, majd váratlanul el is tűnő rejtélyes utazókkal, mint amilyen a Haneda repülőtér peronján feltűnő úriember volt, aki egy nem létező jövőbeli országból érkezett?

Az időutazás mindig is egy érdekes dolog volt. Főleg azért, mert még a mai napig sem vagyunk képesek időt utazni, ennek ellenére az emberiség nagyon vágyik arra, hogy egy napon képes legyen visszatekerni az idő kerekét.

Az idő titokzatos folyama

Sokan azt gondolják, hogy az ember valószínűleg képes lesz az időutazásra a jövőben, míg mások azzal a kérdéssel bombázzák őket, hogy akkor miért nem látni időutazókat, akik a jövőből érkeztek?

A kérdés jogos, de nem okoz paradoxont. Hisz honnan tudjuk, hogy a múltban soha nem jártak még időutazók?llehet, hogy csak az időfolyam törvényszerűsége miatt nem tudtak beleavatkozni a történelem menetébe, vagy csak, mint személő voltak jelen, inkognitóban.

Mégis, bizonyítékok egész sorának kellene lennie ilyen esetben is, hiszen az időutazók sem istenek, hanem emberek, és hibáznak néha.

Egyes csoportok arra tették fel életüket, hogy ilyen, időutazók által a múltban elhagyott bizonyítékok után kutatnak.

Leletek, melyek az időutazást bizonyítják

A világban nem is egy ilyen kérdéses leletet találtak már. Az elmúlt években például Shangsi városában régészekkel készítettek dokumentumfilmet, ekkor felfedezték fel az aprócska, gyűrű méretű órát.

Amikor megpróbálták eltávolítani a koporsó körül a földet, belőle egy kis darab fémes hanggal a földre esett. Az ásatást akkoriban vezető egyik kutató, Jiang Yanyu szerint a megtalált lelet nagyon különleges volt.

Először azt hitték, hogy gyűrű, később viszont egyértelművé vált, hogy ez valamiféle óra lehet. Méghozzá egy svájci óra, ami hihetetlen volt, mert akkoriban még ilyen nem is létezett.

Helyi szakértők nem értik a dolgot. Meg vannak győződve arról, hogy a sír háborítatlan volt, mióta 400 évvel ezelőtt a Ming dinasztia idején ide temetkeztek.

Egy sokkal későbbi bizonyíték egy mobiltelefont szorongató nőt ábrázol, méghozzá egy 1938-as tévéreklámban. Persze sokan felvetették még, hogy valójában hallókürtöt használhat, azonban a felvételt alaposan kielemezve arra jutottak a szakemberek, hogy a nő kezének tartása nem arra utal, hogy egy hallókürtöt fogna a kezében.

Sokkal inkább tűnik úgy, mintha egy tényleges mobilkészülék lenne nála.

Rejtélyes fotók, melyeken időutazók szerepelnek

Léteznek olyan titokzatos fotók is, melyeken nem egyértelmű, hogy milyen korból, és milyen időből érkezett emberek szerepelnek. Ezek a titokzatos időutazók mindig a háttérben bújnak meg, vagy a tömegben elvegyülve.

Mike Tyson és Peter McNeeley 1995-ös Las Vegas-i meccsén, a díszvendégek között valaki okostelefonnal készített fényképeket. Egy olyan készülékkel, amilyenhez még csak hasonló mobil sem volt 2000 előtt.

A felvételt sokszor kielemezték, és egyesek úgy gondolták, hogy egy régebbi típusú fényképezőkép lehet a rejtélyes férfi kezében, méghozzá egy Casio QV-10A és a Logitech Fotoman nevű ketyere.

Erre azonban nincs konkrét bizonyíték, mivel ez sem egyezik meg teljes mértékben a felvételen látottakkal.

1950-ben különös eset sokkolta Londont, mégpedig azért, mert egy pajeszos, viktoriánus korból szalajtott férfit láttak a Times Square-nél szaladni. Percekkel később a férfit elütötte egy autó, majd meghalt. Holttestét a hullaházba szállították, majd átkutatták a zsebeit. Amit találtak benne, alaposan meglepett mindenkit.

Egy számla volt benn egy ló és kocsi mosásról a Lexington Avenue-ról, ám a béristálló pontos címe nem szerepelt a papíron. Volt még a zsebében mintegy 70 dollár régi bankjegyekben.

Senki sem tudja a mai napig, hogy pontosan melyik időből származhatott a férfi…

1954-ben egy kaukázusi férfi lépett a tokiói Haneda repülőtér peronjára egy olyan útlevéllel, amilyet korábban még senki sem látott. Az ismeretlen utazó a dokumentumok és állítása szerint egy olyan országból jött, melyet ma még nem ismerünk.

Az országot Taurednek hívják. A férfi nagyon zavart lett, amikor megpillantotta a kezébe nyomott térképen Andorrát az általa elmondott jövőbeli ország helyén.

A nála lévő üzleti dokumentumok nem bizonyultak eredetinek, ugyanakkor az útlevele minden kétséget kizáróan eredeti volt. Már tele volt más légitársaságok által nyomott hitelesített pecsétekkel.

A legbizarrabb azonban az a tény volt, hogy az útlevél 5 évnyi pecsétet tartalmazott a tokiói reptértől, holott az 1952-ben nyitotta meg kapuit, vagyis alig 2 éve lehetett innen utazni.

A hatóságoknak egyre érdekesebb lett a figura. A férfi több nyelven beszélt folyékonyan, és számtalan európai pénzvaluta volt nála. Az ügy kapcsán a reptéri hatóságok ki szerették volna hallgatni. Be is kíséreték egy szobába, ahonnan azonban a kihallgatás előtt nyomtalanul eltűnt. Többé soha nem akadtak a nyomára.

Valószínűleg vagy egy másik dimenzióból érkezett utazó volt, vagy pedig egy másik időfolyamból került át valahogy hozzánk. A titokzatos időutazót azóta sem látták.

rejtély rejtélyek időutazás párhuzamos dimenziók


Megtekintések száma: 135175





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet