ÍGY alakul ki a rák: ez zajlik a sejtekben, amikor a szervezet elkezdi elpusztítani saját magát! - VIDEÓ

2018. május 4., péntek




Az orvosok legújabb kutatásait is alapul vették ahhoz, hogy szimulálják, mi is történik valójában, hogyan alakul ki korunk rettegett betegsége.

A sejtosztódásnak a szervezet bizonyos pontjain tömeges mértékű élettani sejtpusztulással kell lépést tartania.

Ilyenek a legintenzívebben átforgó szövetek, mint a nagy igénybevételnek kitett hámfelszínek - például a bőr és a belek hámborítása -, valamint a vérképző rendszer.

Egy példa: a naponta születő és elpusztuló vérsejtek száma a legóvatosabb becslések szerint is többszáz milliárd. A nagy átforgású szövetek fenntartásáért elsősorban az őssejtek felelősek.

Tudnunk kell azonban, hogy az osztódásra elvileg alkalmas sejtek is hosszú nyugalmi állapotba kerülhetnek, ha éppen nincs szükség sejt-utánpótlásra. A nyugalmi állapot beállta egyet jelent a sejtciklusból való kilépéssel.

Ez a kilépés lehet végérvényes - a véglegesen elkötelezett sejtek, például idegsejtek, illetve az elöregedett sejtek esetében -, vagy átmeneti, mint a szunnyadó, de szükség esetén hadra fogható szöveti őssejtek esetében.

A daganatok kialakulása szempontjából mindennek az a jelentősége, hogy - szemben a korábbi nézettel, miszerint a daganatok a véglegesen elkötelezett sejtekből fejlődnek oly módon, hogy az elköteleződés valamiképpen "visszaprogramozódik" - ma inkább úgy tartjuk, hogy számos daganat kiindulópontjául a sejtciklust csak átmenetileg elhagyó, de abba bármikor könnyen visszabillenthető őssejtek szolgálnak.

Ezek a sejtburjánzások szaporodnak el kontrollálatlanul, és alakítják ki a szemmel látható tumorokat, melyek szó szerint lassan megeszik az ember szervezetét. 

Borzalmas betegség, mely lassan öl, de arról megoszlanak a vélemények hogy halálos-e. Ugyanis nagyon sokan állítják, hogy valójában rég megvan rá az ellenszer valahol, csak hétpecsétes titokként őrzik...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség rák betegségek egészség megelőzés


Megtekintések száma: 38204





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet