Így égeti a zsírt az apró ma­gocska: len­mag­di­éta min­den­ki­nek

2019. június 5., szerda




Régóta ismert, mégis kevesen tudják, hogy ez az apró magocska valóságos csodaszer az emésztésnek. 

Dús vitaminforrás, és igazi B-vitamin bomba. Tetőtől talpig számos betegségre gyógyír, így valójában mindenkinek ajánlott a fogyasztása

. Legnagyobb titka az, hogy a magok folyadék hatására megduzzadnak, felületük síkossá válik, ezáltal serkentik a bélműködést. Az anyagcserét fantasztikusan beindítja, ha legalább napi másfél-két liter folyadékot iszol meg mellé.

FIGYELEM!

3 evőkanálnál többet soha ne egyél meg belőle naponta!

Használati útmutató:

HA EGÉSZ A MAG: a lenmagot eheted nyersen, vagy pirítva. Keverheted a kenyértésztába,szórhatod zsömle tetejére, vagy meghintheted vele a salátádat.

HA ÖSSZETÖRÖD: fontos tudni, hogy a mag felületén egy olyan nyálkaanyag található, mely nem emészthető. 

Ezért a benne található tápanyagok egy részét nem tudja hasznosítani a szervezeted. Érdemes kicsit összetörni a magokat, vagy megőrölni. Keverd bele joghurtba,kefirbe vagy müzlibe.

HA TEÁNAK FŐZÖD: Zúzz össze két evőkanálnyi lenmagot, és fél órán keresztül hagyd állni egy bögre vízben. A megduzzadt lenmagot szűrd le és melegítsd fel a teát.

A lenmagtea légző- és emésztőszervi megbetegedések, menstruációs görcsök esetén, illetve prosztata megbetegedések ellen javasolt. A tea mellé egyél meg egy kanál olívaolajat, hogy az epe-, vagy vesekő feloldását elősegítsük.

Gyulladásos sebek kezelésére, rovarcsípések gyógyítására is használhatod Adj egy evőkanál őrölt gyömbérport két kanál őrölt lenmaghoz, és kevés vízzel keverd péppé. 

Néhány óra alatt eltávolítja a gennyet a sebből, vagy lelohasztja a csípéseket.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód diéta fogyás


Megtekintések száma: 58092





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet