Így gazdagodik meg rajtunk a bank és az állam? Hihetetlen lenyúlások világszerte!

2017. július 3., hétfő
Ha ezt elolvasod, te is meg fogsz botránkozni, hogy milyen és mekkora pénzeket nyúlnak le bizonyos dolgokért, és hogyan adósítanak el minket a bankok és az államhatalmi szervek kéz a kézben – állítja egy bennfentes.

Ha valaki ma házat vásárolt, vagy egy lakást, nem tudja kikerülni az ilyen-olyan tulajdonlapok, illetékek, és egyebek kikérését, közjegyző általi hitelesítését, aláírását.

Ez számos más országban hasonlóképpen van, mint ahogyan hazánkban is.

Az államhatalmi szervek közpénzből élnek. A közpénz növelése a végcéljuk, melyek ilyen-olyan módszerekkel kikényszeríthetők az adókon, és egyéb az állam felé fizetendő sarcokon felül.

A bankokat, és egyéb nemzetközi felsőbb szerveket szolgálnak - állítja egy bennfentes, aki részt vett korábban a gépezet részeként.

A lakosságtól kapják a pénzt, tehát gyakorlatilag mi tartjuk el őket bizonyos értelemben, mégis nagyrészt a lakosság ellen vannak, a bankárok szolgálatában.

Ma már minden komolyabb ügyintézéshez közjegyző kell. Most tekintsünk el attól, hogy bizonyos szempontból szükség van rájuk, a hitelesítő mivoltuk miatt.

Azonban hihetetlen pénzeket kérnek el egyes közjegyzői papírokért, ami rengeteg érdekes dolgot felvet.

Sokszor több százezer forintot kérnek el egy-egy papírért, amiért aztán a közjegyző utána semmilyen felelősséget nem vállal. Ezt gondoljuk át még egyszer. Egy papírfecniért, amiért nem vállal felelősséget, ha bármi gond volna, de legalábbis nagyon sok esetben kibújnak a felelősség alól.

Ez nem normális dolog, hogy egy embernek az aláírása 600.000 forintot ér, és nincs, vagy csak korlátolt felelőssége van.

Hazánknak, és más államoknak is hihetetlen bevételei vannak abból, hogy földhivatali díjakból, illetékekből, tulajdonlap kikérésekből összeharácsolnak hatalmas pénzeket, melyet a lakosság pénztárcájának lenyúlásával tesznek.

Nagyon sokszor kell friss tulajdonlapot lekérni, egye szerződéseket frissíteni, hitelesíteni.

Naponta több ezer, vagy akár több tízezer ilyen ügy lehet, amivel folyamatosan bevételt generál magával az állam.

Ezzel, mint mondta a bennfentes, önmagában nem lenne túl nagy gond. Etikailag azonban rendkívül aggályos az, hogy miért kérnek el ilyen irreálisan komoly összegeket ezekért az egyébként értéktelen papírokért.

Sokszor a bankokkal és hitelező intézetekkel együttműködve tevékenykednek ezek az állami szervek világszerte, hogy amennyire csak lehet, megkopaszítsák az ügyfeleiket.

Az ember felveszi a hitelt, vagy vesz egy ingatlant hitelre, amiért később - ha nem vigyáz - 100 féle összeggel tartozhat, amiket tetszés szerint használhatnak fel később ellene, ha arra kerülne a sor.

A világ és a polgárok eladósítás zajlik, hiszen az adóssághegyen ülni ma a hatalom.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen háttérhatalom pénzügyek pénz botrányos bankok bankrendszer


Megtekintések száma: 49335

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet