Így készülnek a zacskós-poros levesek: az élelmiszeripar hulladékai - VIDEÓ

2018. november 12., hétfő
Mindenki döntse el maga, hogy ez mennyire elfogadható, vagy természetes.

Az ilyen típusú ételek gyökerei egészen 1971-ig visszanyúlnak, amikor a Nissin nevű cég megalkotta az első igazi instant levest. 

Ando Momofuku az atyja az egésznek, aki kicsit megcáfolja azon állítást, hogy ezek a levesek nem egészségesek, mivel 96 szép évet élt meg.

Gyakran hallani, hogy a levesek jót tesznek az egészségnek, de időbe telik elkészíteni ezeket

. Ezért gyakran folyamodunk zacskós levesekhez, könnyű elkészíteni, csak egy kis forró víz és már kész is! Persze időt és energiát spórolunk meg velük, minden élelmiszerboltban kaphatók. Amit előnyükre mondhatunk tehát, az a kevesebb erőfeszítés és a különböző ízek élvezete.

De a legfontosabb dolog, amit elfelejtünk az ízek, illatok és pénz világában, hogy a levesporok komoly egészségügyi kockázatot jelentenek. A felhasznált összetevők lassú mérgek és komoly egészségügyi kockázatai vannak.

A legtöbb instant leves mono-nátrium-glutamáttal készül. 

Ha ezt a vegyi anyagot rendszeresen juttatjuk be a szervezetünkbe, akkor megnő az olyan betegségek kialakulásának kockázata, mint a rák vagy a migrén.

Ez az anyag ráadásul függőséget is okoz, mint a koffein vagy a nikotin. 

Ezeket az instant leveseket ráadásul legtöbbször hungarocell tasakokban árulják, ami növeli az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.

Az alábbi videó mindent elárul!

OSZD MEG másokkal is!

egészség élelmiszeripar


Megtekintések száma: 29112

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet