Így lesz varázslatos karácsonyillat a lakásban! Mindenki aki belép, erre lesz kíváncsi!

2019. december 20., péntek
Felejtsd el a drága, káros és rövid ideig tartó légfrissítőket, varázsold az otthonodat mesés karácsonyillatba, aminek a titkára mindenki kíváncsi lesz!

Igazán még azok a légfrissítők sem megbízhatók, amelyeken szerepel, hogy a gyártás során természetes, emberi egészséget nem veszélyeztető anyagokat használtak. 

Az ilyen illatosítók alapanyaga a formaldehid, és a petróleum és a különféle benzol származékok, mint a rákkeltő para-diklór-benzol.

Ezek az anyagok könnyen asztma rohamokat válthatnak ki, irritálhatják a szemet, sőt szélsőséges esetben akár ennél súlyosabb betegségeket is okozhatnak.

Emellett nem csak ránk, de házi kedvenceinkre is komoly veszélyt jelenthetnek.

Ne mérgezzük magunkat! Készítsünk környezet- és egészségbarát illatosítót.

Illatgolyó

Keverj össze egy tálban 2 evőkanál fehér, folyékony ragasztót 1 bögre almaszósszal.

Adj hozzá 1 bögre őrölt fahéjat és 1 ek. szerecsendiót, valamint 1 ek. egész szegfűszedet. Gyúrd össze ezt az egészet tésztává, majd formázd kis golyókra őket. Szúrd őket keresztbe egy ceruzával és hagyd, hogy megszilárduljanak, majd vedd ki belőlük a ceruzát és fűzd fel őket a fára.

Gyertya

Tégy a muffin sütőbe papírokat, amibe helyezz bele néhány fahéj darabot, babérlevelet, szárított rozmaringot, kis fenyőtobozokat és egész szegfűszeget. 

Mindegyik közepébe tégy 5-7 cm kanócot és egy edényben melegíts fel egy kis viaszt, amit bármelyik hobbi boltban beszerezhetsz. 

Öntsd fel a viasszal az edényeket addig, hogy mindent ellepjen, majd hagyd kihűlni és végül bontsd ki őket a muffin papírokból.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes


Megtekintések száma: 8591

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet