Így még nem láthattad a Balatont!

2017. február 7., kedd




Az Időkép csapata egy meteorológiai léggömbről, az űr határáról készített felvételeket a tóról.

Hatalmas, hosszú fehér sávok tarkítják a Balaton felszínét azokon a több ezer méter magasból készített felvételeken, melyeket az űr határáról készítettek.

Szó szerint, ugyanis az időgép csapata egy teljesen új szemszögből kívánta megörökíteni a Balatont.

Egy meteorológiai ballont építettek, majd felengedték, és mikor már közel volt az űr, készítettek egy csomó képet a magyar tengerről.

A magasból azért ennyire fehéres a Balaton felszíne, mert rengeteg repedés, torlódás, és jégszegély tarkítja, mintha az egész egy kusza, áthatolhatatlan szövevény lenne.

A képeket a sztratoszféra felső részénél készítette a meteorológiai ballon, tehát ez még nem maga az űr, de hamarosan űr közeli felvételek is napvilágot fognak látni.

Eleinte az időjárási viszonyok miatt nem tudták a ballont útjának indítani, de most kedvezőek voltak a viszonyok, és szélcsend is volt.

A Balaton látványa ilyen magasból szinte semmihez sem hasonlítható. Csak remélni merjük, hogy hamarosan ténylegesen űr közelből készített fényképeket is kapunk, és egy napon talán egy saját, magyar műhold fog képet készíteni az ország legnagyobb taváról.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen video érdekesség hihetetlen helyek


Megtekintések száma: 81453





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet