Így néznek ki a tengeri élőlények a fukusimai sugárzástól! Avagy ami a médiából kimaradt!

2017. augusztus 5., szombat




Állatok tömegei vannak pusztulóban. Daganatoktól burjánzó halak, mutálódott tengeri csillagok, lemart bőrű ráják. Egy atomkatasztrófa utáni világ „túlélői”. A média pedig a szőnyeg alá söpri az egészet, mintha semmi baj nem lenne!

Fukusimából a 2011-es katasztrófát követően MINDEN EGYES NAP radioaktív izotópok sugároztak a tengerekbe, óceánokba. Ez ma már tény, és bár nehezen akarták elismerni, végül kénytelenek voltak.

Ahogyan az is tény, hogy közvetlenül a fukusimai események miatt halt ki a Csendes-óceán közel kétharmada.

Andrew Kishner kutató szerint a helyzet még ennél is rosszabb, ha a vízfelszín alá nézünk. Az óceáni aljzat tele van több ezer elhullott állat tetemével.

"Ezek az állattok - már a túlélők - szenvednek! Mi okoztuk a vesztüket, és hagyjuk, hogy tovább szivárogjon a radioaktív anyag a vizeinkbe!" - állítja.

Sőt, a TEPCO vállalata nemrég bejelentette, hogy szerinte jobb megoldás lenne, ha az egyik szintén radioaktív üzemanyagot tároló tartályt a tengerbe ürítenék, mert már megtelt. Az este kapcsán rengetegen háborodtak fel világszerte, és sokan nem is értik, hogyan gondolhatták ezt komolyan.

A legborzasztóbb az, hogy nem beszél senki a problémáról, mintha nem is lenne.

Tudatosan nem szól róla a média, és még a National Geographic sem ad ilyen tematikus műsorokat, csak elvétve. Pedig egyesek szerint az óceánok tömeges fajkihalását végül a fukusimai események indíthatták el. Az az eseményláncolat tehát a teljes élővilág kipusztulásával járhat.

Egyesek szerint arról van szó, hogy az atomipar érdekeltségi köre "fizeti" a médiát, hogy hallgassanak róla, hiszen nem akarják, hogy még népszerűtlenebb legyen az atomenergia, pláne úgy, hogy az alternatív energiaforrások már ott dörömbölnek az emberiség előszobájában.

Helyette ezek a daganatoktól burjánzó halak feldolgozásra kerülnek az élelmiszeriparban.

Bár mint tudjuk, a rák nem fertőző, mégis gusztustalan, hogy sok konzervbe ilyen beteg élőlények húsa kerül. Arról meg már jegyeztek fel esetet, hogy egy rákos féregtől valahogyan "elkapta" a gazdatest a rákot.

Nem egyes esetben találtak kétfejű teknőst is a vizekben, ami korábban nem volt ilyen nagy számban jellemző.

Visszatérve a rákkal küzdő élőlényekre: ezek fogyasztása hatalmas egészségügyi kockázattal járhat, de erről sem mernek nekünk beszélni. Mintha minden rendben lenne.

Elvégre ha valamit nem látunk, akkor nincs is, igaz? A Föld pedig eközben csak pusztul és haldoklik, mialatt mi még megvesszük az utolsó terméket, vagy egy utolsót nyújtózunk a kígyóbőr kanapénkon...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány környezetszennyezés tömeges kihalás kataklizma fukusima


Megtekintések száma: 108360





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet