Így süllyednek el a migránshajók még a líbiai vizeken: bődületes bábszínház zajlik a színfalak mögött?

2018. július 8., vasárnap




Kik ezért a felelősök? és miért zajlik így fű alatt a dolog, miközben a világ másról beszél?

Egy óra után már fel is mondta szolgálatot a migránsokkal teli zsúfolt gumicsónak a parttól néhány mérföldre, és ezt nevezik manapság hajótörésnek. Ez pedig rendszeresen így történik.

Az Ansa olasz hírügynökség adott tegnap hírt egy újabb szerencsétlenül járt migránscsónakról a líbiai tengerészet facebook oldala bejegyzése alapján. Július 3-án reggel a líbiai parti őrség Gasr Garabulli városától 8 mérföldre északra végzett egy mentést. Reggel 7 órakor értek oda egy mér néhány órája süllyedő migránsokkal teli gumicsónakhoz.

125 minden bizonnyal Európába igyekvő bevándorlót mentettek ki a tengerből. 6 gyerek és 28 nő is volt köztük. 6 ember életét azonban nem tudták megmenteni. 

A migránsok elmondása szerint éjjel 2 órakor indították el őket az embercsempészek a líbiai partról a gumicsónakon, de az 3 órakor már süllyedni is kezdett. És a migrációpártiak őket nevezik aztán hajótörötteknek…

Intenzív kommunikációs hadjárat folyik az olasz kormány ellen a földközi-tengeri NGO-k, bevándorláspárti politikusok, katolikus papok és értelmiségiek részéről, hogy ők okozzák a migránsok halálát azzal, hogy lezárták az olasz kikötőket.

A fentiek fényében is azonban ez teljesen értelmetlen, hiszen nem az olasz kormány mondja az embercsempészek, hogy ilyen veszélyes módon indítsák útnak a migránsokat.

Továbbá teljesen világosan mutatja az eset is, hogy az NGO-s hajók is csak úgy tudják biztosítani a migránsok kimentését, ha pontosan már éjjel tudják, hogy honnan indítják útnak a csempészek a migránscsónakot, és szinte azonnal már ott is vannak értük már a líbiai part közvetlen közelében.

Ez utóbbi viszont szinte teljesen lehetetlen a migránsokat útnak indító embercsempészekkel való előzetes és közvetlen kommunikáció nélkül.

Ha ez nem történik meg, akkor ők is csak azt tudják tenni, mint a líbiai parti őrség, hogy a hajnali és a reggeli nap fényében észlelt bevándorló csónakok utasait mentik ki.

Ez azonban már késő lehet a legjobb akarattal is.

Az elmúlt napokban több migránscsónak is felborult, illetve elsüllyedt még a líbiai vizeken, amelyek felett az olasz hatóságok egyáltalán semmi joggal nem is rendelkeznek. 

Több százan életüket is vesztették ezekben a különös hajótörésekben, amelyek a szó hagyományos értelmében valójában egyáltalán nem tekinthetőek annak.

Teljesen tudatosan teszik ki ugyanis veszélynek már évek óta a líbiai partokról ily módon útnak indított Európába igyekvő bevándorlókat ennek a technikának a kitalálói, megvalósítói és támogatói. 

De valójában maguknak a csónakoknak az utasai is saját magukat már akkor, amikor az embercsempészek kezére adják magukat.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika menekültek botrány


Megtekintések száma: 14070





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet