Így termessz természetes csodát, friss zöldséget 2 hét alatt!

2018. február 26., hétfő
Otthon, akár lakásban is, már csak az elképesztő egészségügyi hatásai miatt is megéri!

Létezik egy elképesztően friss, nagyon rövid tenyészidejű növény, ami csodát varázsol nem csak a konyhádba, hanem az életedbe is.

Messze nagyon egészséges, és amiért különösen fontos, hogy 2 hét alatt kinő, és máris felhasználható.

A zsázsa eredetileg az ókor nagy csodája volt. Hihetetlenül kedvelték, és már akkor sokszor beletették különféle ételekbe, salátákba, de volt, hogy magában fogyasztották.

Magjait megtalálták az egyiptomi sírokban, és a görög Theophratos részletesen leírja a termesztését. Mások azt írják, hogy az eredeti hazája Babilon volt.

A kerti zsázsa apró, barna magját bármikor vethetjük. A jó minőségű, lehetőleg homokkal kevert kerti földet lapos edénybe, tálkába, tányérba, műanyag dobozba tesszük.

Elég ehhez 2-3 ujjnyi vastag föld.

A földet nyomkodjuk le, és vessük rá a magvakat. Ne takarékoskodjunk a vetőmaggal, ha sűrűn vetünk, bőséges "aratásunk" lesz. A magokat ezután fedjük le 1-2 mm vastag föld- vagy homokréteggel, és ezt is nyomkodjuk le.

Sötét helyen tároljuk az edényt, majd várjunk addig, míg kibújnak az első csírák.

Ezután már bőséges megvilágításra, napfényre van szükségük, tehát a legjobb helyük az ablakpárkány belső - szoba felé eső - részén lesz. A zsázsa kedveli a meleget, legjobban 20-22°C-os hőmérsékleten növekszik.

Érdemes egyre többet termeszteni belőle, mivel folyamatosan felhasználható, friss terményünk lehet a konyhában, ami az egészségre is kihat.

Nagyon alkalmas vajas kenyér, szendvics ízesítésére, továbbá ételek díszítésére. Hozzákeverhető fejes salátához, így nagyon pikáns ízű salátát kapunk. Kiváló mártás, leves készíthető belőle.

Javítja a vérkeringést, és tele van olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyek tömény formában töltik fel a szervezetünket, így immunrendszerünket is.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód természetes remediák


Megtekintések száma: 42173

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet