Így tudsz ehető csírákat nevelni: ezzel egészségesen tarthatod magad egész évben!

2018. február 13., kedd
Az orvost garantáltan nem sokszor fogod látni!

A természet nem véletlen etremtette meg a magokat és a csírát. Ezekben ugyanis fokozottan vannak jelen az ásávnyi anyagok ésa vitaminok, és olyan enzimek, melyek kiváló tápanyagforrások a szervezetünknek.

A magban ugyanis olyan táplálék rejtőzik, ami a csírából fejlődő növény számára elengedhetetlen ahhoz, hogy hatalmasra megnőjön idővel.

Ezt már 3000 évvel ezelőtt Kínában is tudták, feltehetően ott csíráztattak először azzal a céllal, hogy a csírákat elfogyasztva egészségesen tartsák magukat.

Akkoriban el is kerülték az ősi Kínában a skorbutot, és más hasonló betegséget.

És valóban, a magvak csírájában igen sokféle, az ember számára is létfontosságú vitamin, fehérje és ásványi anyag tárolódik. Ezek különösen februárban-márciusban fontosak az ember egészségének megőrzése szempontjából.

Ezért ajánlatos házilag magokat csíráztatni, mert ezek életerőt adó, egészséges és ízletes táplálékot szolgáltatnak.

Sokan nem tudják, hogyan is csinálják, most nekik adunk ebből egy kis ízelítőt:

A magvak csíráztatásához mindössze egy tisztára mosott befőttes üvegre, vagy a szaküzletekben beszerezhető speciális csíráztató agyagedényre, vízre, fényre és melegre van szükség.

A csíra nyerésére alkalmasak a gabonafélék (búza, árpa, rozs, zab, rizs), a hüvelyesek (bab, borsó, csicseriborsó, lencse, szója), valamint egyéb növények (retek, lucerna, zsázsa, mustár) egészséges vetőmagja.

Az első napon a magokat az edénybe töltjük és feltöltjük langyos, tiszta vízzel.

A második napon a vizet leöntjük a magokról, azokat egyszer-kétszer átmossuk és az edényt világos, meleg helyre állítjuk.

A harmadik napon ismét leöntjük a vizet és friss, langyos vizet töltünk a magokra – csak annyit, hogy folyamatosan nedvesek maradjanak!

A negyedik napon pótoljuk az elhasznált vizet. Ekkor már láthatók az első csírák.

Az ötödik napon szükség esetér utána töltjük a vizet és megkóstolhatjuk az első, zsenge csírákat.

A hatodik napon a magok tömegesen csíráznak és fogyaszthatók.

Fontos, hogy érdemes akár hűtőbe is tenni, ezzel lassíthatjuk a csírák növekedését, ha nem tudjuk a kellő ütemben fogyasztani és felhasználni a csírákat.

A csírák fogyasztása garantáltan rengeteg ásványi anyaggal és vitaminnal látja el a szervezetünket, és alapvetően sokkal ritkábban leszünk betegek.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód egészség megelőzés természetes remediák népi gyógymód


Megtekintések száma: 128251

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet