ÍGY vernek át a bankok minket: folyamatosan csapolják a fizetésünk, miközben gyakorlatilag SEMMIT nem kapunk cserébe!

2018. január 6., szombat
A bankrendszer éppen emiatt saját összeomlása felé robog!

Szerinted létezhet az hazánkban valahol, hogy a bankszámla használatáért nem kell fizetni? HÁT NEM!

Ilyen Magyarországon szinte már nincs is a pénzügyi tranzakciós illeték bevezetése óta.

És azt vajon tudtad, hogy sok más külföldi országban pedig számos esetben ingyenes? Sőt, olyan dolgok ingyenesek máshol, amikért itt a kisembereket folyamatosan lehúzzák...

Rengeteg rejtett költség van, amivel bújtatottan, de lehúznak minket a nagy bankok. Azok a bankok, akik pénzünkkel kereskednek, és olyan hiteleket kínálnak, amikbe családok rokkantak bele a múltban, és fognak még sokan belerokkanni.

A legtöbb banknál nem kell fizetni a számlanyitásért. Igen ám, de megvannak a maguk kis trükkjei. Többek között van olyan, hogy el kell helyezni egy bizonyos nyitóösszeget. A bankok szeretik hangsúlyozni, hogy a szolgáltatás havidíja ingyenes, aztán mégis csodával határos módon érkeznek az ilyen-olyan pluszköltségek...

A pénzügyi tranzakciós illeték bevezetése, illetve a bankközi jutalék lecsökkentése óta ma már általában többe kerülnek a folyószámlához kapcsolt betéti bankkártyák éves díjai, mint a hitelkártyáké.Holott a márkajelzésük és a használhatósági körük ugyanaz, csupán az egyik mögött a saját pénzünk áll, a másik mögött pedig a banké.

A bankkártyákért az első évre ún. kibocsátási díjat, a következő években pedig éves díjat fizetünk, de van olyan bank (AXA Bank), ahol a nyitáskor mindkettőt meg kell fizetni, és olyan is, ahol szintén mindkettőt meg kell fizetni, de az éves díjat csak utólag, tehát egy év múlva vonja le a bank az egyenlegből.

Legyünk tehát NAGYON résen...

Kevesen tudják, hogy a bankkártyás vásárlásokról a vásárlás pillanatában érkező SMS magyar találmány. Miközben hazánkban ez már alapszolgáltatás, például az Egyesült Államokban még mindig nincs konszenzus róla.

Ma már nincs olyan bank, mely ne kínálna Internetbankot. Nyilván nekünk is kényelmes önkiszolgáló módon bankolni vagy csak informálódni.

A belépésekhez azonban több bank is SMS kódot küld biztonságból, mely nem mindenhol ingyenes, vagy esetleg csupán havonta néhány SMS ingyenes.

Az ingyenestől a több száz forintos SMS havidíjig terjed a skála és ekkor még jó esélyünk van arra, hogy külön az egyes SMS-ekért is fizessünk, nem ritkán SMS-enkénti 20 forint feletti díjat is, gondoljuk, ezt rengetegen tapasztalták már...

A bankok ezzel a tisztességtelen, trükkös magatartással rengeteg pénzt lehúznak miden egyes ügyféltől, és mint tudjuk, sok kicsi sokra megy…

Kérdés, hogy mikor megy az egész rendszer tönkre, mivel a bankoknak egyre magasabb díjakat kell bekérniük az ügyfelektől, hogy az egyre gyarapodó, hízó rendszert és infrastruktúrájukat fenn tudják tartani.

Ez pedig előbb-utóbb egy gazdasági összeomláshoz vezet.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség gazdaság bankok botrány felháborító


Megtekintések száma: 237961

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet