Iható molekulát fedeztek fel a tudósok: képes visszafordítani az öregedés folyamatát: megvan az örök élet elixírje?

2023. április 21., péntek




A Harvard Egyetem kutatóinak megdöbbentő tudományos felfedezése.

Létezhet az a molekula, mely az alapja lehet az örök élet elixírjének - jelentették be a Harvard Egyetem kutatói.

Arról van szó ugyanis, hogy egy kutatási és kísérletsorozat keretében felfedeztek valamit, ami fontos szerepet játszik azon folyamatokban, melyek az öregedés visszafordítására hivatottak.

Ezt az eljárást, és hatásmechanizmust egereket tesztelték és figyelték meg.

Dr. David Sinclair számolt be a válaszvonalról, mely után hamarosan beléphetünk az örökkévalóság világába. Elmondta, hogy a molekulával kezelt kísérleti egerekben bizonyíthatóan képesek voltak megállítani az öregedés folyamatát.

Ezt a molekulát kivonva, majd nagyobb mennyiségben, folyadékként adagolták az egereknek, amiket aztán heteken, hónapokon át figyeltek.

A megfigyeléske során folyamatosan monitorozták az egerek állapotát, és azt, hogy hogyan viselkednek.

Arra jutottak, hogy azok az egerek, melyek fogyasztottak az örök élet molekulájából, sokkal strapabíróbbakká váltak, többet mozogtak, nagyobb távokat futottak le.

És ez még nem minden. A belső szerveiken olyan jelek voltak láthatóak, melyek arra utalnak, hogy fiatalodni kezdtek ezek a szervek.

Az agyukban például rengeteg új idegsejt született, olyan mennyiségben, amit semmi más nem indokolhat, csakis a molekula jelenléte, és kúraszerű adagolása.

A tudósok biztosak abban, hogy közel járnak az örök fiatalság titkának megfejtéséhez, mindazonáltal óvatosságra intettek mindenkit.

Szerintük ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy minden hatását az embereken is érzékelni lehet majd, de nagyon bizakodóak.

Korábban már vérátömlesztéses kísérletek során megfigyeltek hasonló fiatalító hatást, de a jelenlegi új, molekulás eljárás még jobb hatásfokot érhet el majd a jövőben.

Testünk folyamatosan elhasználódik. Szervezetünkben több milliárd sejt pusztul el naponta, és rengeteg olyan sejt van, melyek szép lassan megöregednek, és már nem töltik be megfelelően funkciójukat.

A kutatók egy olyan speciális injekció, vagy folyadék formájában képzelik el a jövőben majd ezt a kezelést, melyet adott időközönként kell majd fogyasztani vagy beadni, hogy elérjék a kívánt hatást.

Ily módon a becslések szerint ha örökké nem is, de akár több élethosszal tovább fogunk tudni élni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély érdekes rejtélyek


Megtekintések száma: 66497





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet