II. világháborús leletek után kutattak, végül hihetetlen dologra bukkantak!

2017. június 12., hétfő




Lenyűgöző náci relikviák, veszélyes tárgyak kerültek elő...

A második világháború olyan véres és olyan sok áldozattal járó háború volt az emberiség történelmében, hogy a teljes emberi populáció közel egyharmada vesztette valamilyen módon az életét a kirobbanó kataklizmának köszönhetően.

Ez azt jelenti, hogy ha nem is mindenki a háborúban esett el, de sokan annak folyamatai, következményei, vagy utóhatásai miatt hunytak el.

Olyan szörnyűségek történtek, melyek ép ésszel még ma sem érthetőek meg teljesen, ahogyan a gyilkolások motivációja sem.

Most, több évtizeddel a háború után is rengeteg megválaszolatlan kérdés van a világháborúval, és az abban résztvevő elveszett katonákkal kapcsolatban.

A frontról ugyanis rengetegen soha nem tértek haza. Egy régész csoport arra tette fel a működését, hogy az ilyen elveszett katonák, és emberek után ered. Sok második világháborús lelettel találkoztak már, és nem egy a háborúban elveszett katonát, vagy tisztet azonosítottak már.

Az, amit nemrégiben találtak azonban még őket is alaposan meglepte...

Oroszország egyes vidékein számtalan alkalommal jártak már, ezért azt gondolták, ha találnak is valamit, az nem fogja meglepetésként érni őket.

Amikor az eegyik olyan helyszínen kezdtek ásni, ahol korábban több ütközet is lezajlott a környéken, néhány percnyi megfeszített ásás után valamire rábukkantak. méghozzá egy igen jó állapotban megmaradt második világháborúból származó kézifegyverre.

Tudták, hogy komoly dologra bukkantak, és tovább folytatták az ásást.

Ekkor egy kézigránátra is rábukkantak. ha valaha bárki ilyet talál, azt hagyja érintetlenül, nem tanácsos felvenni, és megmozdítani, mert elméletileg bármikor felrobbanhat.

Nem kellett sok idő, hogy előkerüljön egy egyértelműen náci tisztnek tulajdonított kis címer, melyen németül az állt, hogy "Becsületem a hűség".

Rejtély, hogy pontosan kié lehetett, de feltételezhetően vagy egy rég elhunyt katonáé, aki itt lelhette halálát, vagy egy olyan valakié, aki a háborút ugyan túlélte, de örökre nyoma veszthetett.

Találtak még két, tökéletes állapotban megmaradt taposóaknát. Mivel ezeket nagyon veszélyesnek találták, csak fotókat készítettek róluk, és odébb is álltak. Az egyiken még a gyújtószerkezet is szinte sértetlen volt.

A kézifegyvert bár vastag rozsdaréteg fedte, a szakértők szerint akár használni is lehetett volna, olyan rendkívüli állapotban maradt meg.

Később a kutatásaik során egy testet is találtak, pontosabban egy alaposan lebomlott, hiányos csontvázat is. Ő lenne vajon a fentebb bemutatott címer és a fegyver tulajdonosa?

A csapat elmondása szerint rendkívül veszélyes munkát végeznek, ugyanis gyakran találnak második világháborús kézigránátokat és lőszereket. 

Az előbbiekről ezt tartják, hogy bármikor felrobbanhatnak, így nagyon körültekintően, profizmussal kell ezeket kezelni, ha bárki ilyet talál az udvaron a föld mélyén, vagy bárhol máshol.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség történelem nácik


Megtekintések száma: 126503





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet