Ijesztő földönkívüli arc mintázata jelent meg a Hubble egyik felvételén – bizonyíték, hogy szimulált világban élünk?

2019. augusztus 25., vasárnap




Az anomália hatalmas kiterjedésű, és pont a Föld irányába néz. Az ilyen, és ehhez hasonló mesterségesnek tűnő mintázatok egy nálunk nagyobb, teremtő erő üzenetei is lehetnek.

A világegyetem tele van érdekes csillaghalmazokkal, olyan galaxisokkal, melyek időnként képesek mintázatokat alkotni. Az emberi elme aztán ezeket a mintázatokat időnként felismeri.

A nagy kérdés azonban az, hogy ezen mintázatok ténylegesen jelen vannak-e, vagy ezek a minták csupán a képzelet szüleményei?

Ha ugyanis van alapjuk, és jelentéssel is bírnak, talán üzenetek lehetnek egy másik civilizációból, vagy egy felsőbb, teremtő erő kommunikációs eszközei.

A Hubble még 2013-ban tett közzé egy olyan felvételt, melyen az egyik galaxis halmaz pont úgy néz ki, mintha egy hatalmas, izzó szemű földönkívüli feje lenne.

A rejtélyes felvételen annak idején net szerte ismert lett, és rengetegen beszéltek róla. Maga a mintázat egy távoli galaxis halmaz eredménye, melyet gravitációs torzulás, valamint gravitációs lencsehatás okozott.

Az objektumot végül Ábel 68-nak nevezték el, ez volt az első olyan kozmikus délibáb, melyet hosszú ideig jelentéssel ruháztak fel, illetve ez vetette fel először, hogy az univerzumban fellelhető mintázatok talán üzenetek is lehetnek.

Eleinte azt gondolták, talán más fajok üzeneteiről van szó, de ma már úgy gondolják, hogy ha valóban nem a véletlen művei, akkor talán egy felsőbb szinteken létező hatalom üzeneteiről lehet szó.

Sokan az eset és a felvétel kapcsán még viccesen azt is megjegyezték, hogy úgy néz ki az anomália, mint a Space invaders nevű játékban az idegen lények, melyeket ki kell lőni.

Valójában persze a legtöbb hasonló dologba csak belelátjuk azt, amit bele akarunk. Az ember ugyanis ösztönösen az arcokat keresi mindenben, ez már csak így ment bizonyos evolúciós túlélési okokból.

De mi van, ha a világegyetem mintázatai valóban utalnak arra, hogy mesterséges tervezés eredménye a világunk?

Mi van, ha az, amit valójában puszta véletlenszerű alakzatoknak tekintünk, valójában konkrét céllal lettek olyanok, amilyenek?

Ha valóban szándékosak ezek a kozmikus üzenetek, elgondolkodtató, hogy mi lehet a mondanivalójuk. Easter eggek lennének, egy progamkódokból megírt, szimulált világban?

Egyelőre még nem találtak két egyforma helyet az univerzumban, pedig ha ténylegesen egy mesterségesen előállított világban élünk, akkor ennek fennáll a lehetősége.

Talán a világban valahol van két azonos bolygó, vagy két azonos méretű, azonos kinézetű kődarab, melyek atomszerkezete is teljesen azonos, mivel az egyik a másiknak a teljes értékű másolata.

Ma még nem ismerjük eléggé az univerzum távoli szegleteit, és azt sem tudhatjuk, hogy milyen folyamatok játszódnak le ott. Talán, ha a szimuláció önmagába hajlik, a tér valóban végtelen, és lehetetlen kijutni belőle.

Ma már egyre több olyan kutatás van, melyek arra irányulnak, hogy bizonyos ismétlődéseket keressenek a kozmikus térben.

Ha ugyanis ráakadnánk egy ilyenre, az bizonyító erejű lehet a világ mesterséges mivoltára, ugyanis elméletileg szinte lehetetlen, hogy két azonos mintázat bukkanjon fel a térben.

Mások szerint viszont ha nem is lenne egyértelműen bizonyíték rá, mindenképpen felvetné annak a lehetőségét, hogy a szimulált világunkban minden kiszámolható egy megadott képlettel. Vagyis pusztán számok, és függvények segítségével bármit meg lehetne, akár előre is határozni.

Ma az emberek egyre nagyobb hányada kezd hinni abban az elméletben, mely felveti az intelligens tervezés, és a szimuláció lehetőségét, melynek keretében egy mesterségesen előállított világban él az emberiség.

Erre egyre több bizonyíték gyűlt az utóbbi években, de még nem jött el a nagy áttörés, mely elhozhatja azt, hogy igazán elfogadott lehetőségként lehessen vele számolni a világ keletkezésére, és viselkedésére adott elméletek között.

rejtély rejtélyek szimulált világ univerzum


Megtekintések száma: 120159





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet