Ijesztő, hogyan másznak át a Mount Everest meghódítói az óriási hasadékok felett!

2016. november 29., kedd




Kevés félelmetesebb dolgot lehet látni, mint az alábbi videó, melyen egy létra, és 10 méternyi kötél segítségével, félig-meddig Istenre, és a jó szerencsére bízva életüket, magabiztosan kelnek át egy majdnem száz méter mély jeges hasadék felett.

Azok, akik a Mount Everest, a legmagasabb Földi paradicsom meghódítására vállalkoztak, rendelkeznek egyfajta vakmerő szellemmel, mely képes kitartással és élni akarással eltölteni őket még a legmostohább helyzetekben is.

A Mount Everest annak ellenére népszerű úti cél, hogy az egyik legveszélyesebb hely is a Földön.

Minden évben történik egy nagyobb baleset, vagy rosszabb esetben odavész valaki. Nemrégiben néhány éve egy magyar profi hegymászó is odaveszett, miközben megpróbálta megzabolázni a hegy szellemét.

A Mount Everest jeges-völgyes lankáit időnként hatalmas hasadékok tarkítják, melyek akár 100 méteres mélységig is lenyúlnak.

Aki egy ilyenbe bele esik, azt a biztos halál várja, és esély sincs rá, hogy belátható időn belül segítséget tudjanak nyújtani neki. Már ha túléli az esést.

Egy 10 méteres, vagy hosszabb kötél segítségével, és egy létrával szokták az ilyen akadályokat együtt átküzdeni a hegymászók.

A művelet bár rutinosnak tűnhet, sohasem megy rutinból. A hegymászók elmondása szerint a Mount Everesten nincs rutin helyzet. Mindenre fel kell készülni, és sohasem tudhatod, mikor történik valami kiszámíthatatlan, amire nem vagy felkészülve.

Sokan nem mernének végigmászni ezen a létrán, ahogyan mi sem. ha elég bátor vagy, OSZD MEG másokkal is!

érdekes video érdekesség ijesztő


Megtekintések száma: 63645





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet