Ijesztő titkot rejteget az egyház Ádám és Éva Bibliai sztorijával kapcsolatban

2021. július 13., kedd




Valami hátborzongató dolog történt az Édenkertben, amit azóta sem tud a világ. Megvezettek minket?

Az egyház, és a Biblia folyamatosan azt szajkózza, hogy a világ úgy teremtetett, hogy Isten létrehozta azt. Idővel pedig ebbe a világba teremtette bele az embert.

Az első emberpár Ádám és Éva volt, legalábbis a Biblia ezt állítja, akárcsak az egyház. De mi van, ha ez az egész nem teljesen úgy volt, ahogyan állítják? Mi van, ha mindenkit megvezettek, hogy elrejtsenek egy óriási titkot?

Ennek a titoknak lehet a nyitja Lilith - vagy Lilit, akinek a szerepe a teremtéstörténetben máig nem teljesen tisztázott, és rengeteg vallásszakértő vitázik arról, hogyan és miként játszott közre.

Egy régi sumer istenség, a nagy magasságok szelének istennője, akinek a világ teremtésében játszott szerepe homályos, és akit végül gonoszsága miatt száműztek Inanna édenkertjéből.

A hagyományos Midrás szerint Isten Ádámot és Lilitet egyazon agyagból formázta, hogy Ádámnak társa legyen. Első este Isten magához hívta, és azt mondta neki, hogy Ádám alárendeltje lesz.

Ezt nem fogadta el, mert az agyag, amiből őt formázták, a bukott Samael nyálával volt megmérgezve. Lilit összeveszett Ádámmal és az Édent elhagyva a sivatagba ment.

Ott minden nap több ezer keveréklénnyel egyesült és több ezer gyermeket nemzett velük.

Ádám magányosságra panaszkodott Istennél, aki erre megteremtette Ádám oldalbordájából Évát.

Lilith halhatatlan maradt, mert nem evett a Tudás Fájának gyümölcséből. 

Néhány zsidó monda szerint ő volt az utolsó angyal a tíz szentségtelen sefirot közül, akitől mindenki félt: a legenda szerint gyermekeit megölték, mert azáltal, hogy megszökött az Édenből, ellenszegült Isten akaratának, Lilit ezért bosszúból az emberek gyermekeit ölte meg.

Hogy ettől megóvják magukat, az emberek pentagrammákat akasztottak a bölcsőre, amin az Éden 4 folyója, valamint Sanvai, Sansanvi és Semangloph angyalok nevei voltak láthatók, azok az angyalok, akik Isten megbízásából Lilitre vadásztak és gyermekeit megölték.

Több legenda is említi Lilitet, és nagyon sok bizonyíték van rá, hogy a Bibliába is bekerülhetett, azonban végül a Niceai zsinaton az erre vonatkozó részeket eltávolították.

Ádám első felesége, párja ugyanis Lilit volt, nem pedig Éva, akit mindenki ismer. Az egyház is tisztában van ezzel, azonban nem veri nagy dobra. 

A titok azért jelentős, mert Lilitnek óriási szerepe volt mindenben a teremtés során.

Lilit más nézetek szerint egyfajta rejtett démon volt, akit Isten nem véletlenül űzött ki az Édenből és aki valójában megbabonázta Ádámot, elültette benne a gondolatot, hogy majd Ő tépje le a tudás almáját, ezáltal bűnbe esve.

MEGOSZTANI kötelező!

rejtélyek összeesküvés vallás biblia retjély ádám és éva


Megtekintések száma: 253235





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet