Illegálissá válhat az önfenntartó életmód? Az energiaipari lobbi támadásba lendült!

2017. július 10., hétfő




Felháborító dolgot akarnak meglépni!

Létezhet az, hogy megadóztassanak, vagy ellehetetlenítsenek olyan dolgot, ami alapvetően ingyen an, és a természet ajándéka?

Nos, egy normális világban valószínűleg nem. De az emberek világában igen. Üdv az anyai érdekek, és az energetikai nagyvállalatok világában!

Napjainkban egyre jobban terjednek az olyan megoldások, melyek egyre inkább az önfenntartás felé viszik el az emberek életmódját. Ezt mindenre értve: önfenntartásra képes otthonok épülnek, és azokat működtető napenergiával, vagy egyéb megújuló energiával működő rendszerek.

Eleinte az államok támogatták a trendet, mivel látták benne a fantáziát. Egy ideig...

Azonban fokozatosan felismerték, főleg a nagy energetikai cégek unszolására, hogyha az emberek önellátók, akkor nem fizetnek az energiáért, mivel nincs szükségük rá. Ez pedig óriási veszteség az energiacégeknek, és közvetve veszteség az államnak is.

Az emberek elfüggetlenednek, megtanulnak egy olyan világban élni, ahol képesek önmaguk mindent megtermelni idővel.

Ez pedig nem csak az államra, hanem a multikra, és egyéb cégekre is veszélyes. Ezt pedig nem hagyhatják annyiban. És nem is hagyják annyiban...

AZ elmúlt néhány évben egyre több olyan törvényjavaslatot nyújtottak be Amerikában, melyek ezt az önellátó életmódot támadják. A végső cél sokak szerint egyértelmű: illegálissá tenni azt, ha valaki képes az önfenntartásra, és a "rendszeren kívül" élni.

Nem csak arról van szó, hogy a napelem felhasználását támadják, és már rengeteg helyen a világban terve van a megadóztatásuk - van, ahol már működik is a "rendszer" - de különféle illetékeket kell majd fizetni azért is, ha valakinek kicsi, praktikus, és önfenntartó az otthona.

Nevetségesnek hangzik, de ez lesz a csúfos igazság a nem is túl távoli jövőben. Egyfelől érthető, hogy az államok a bevétel kiesést akarják pótolni, hiszen egyetlen ország sem akar megszorulni.

Másfelől nagyon etikátlan dolog olyan dolgot megadóztatni, ami a természet ajándéka, és ingyen kellene, hogy hozzájussunk.

Sokak szerint hamarosan megszülethetnek azok a törvények is, melyek az esővíz gyűjtésének tilalmát vezethetik be. A hatóságok majd összedolgoznak az egészségügyi szervezetekkel is annak érdekében, hogy valahogyan az esővizet ne találják elég biztonságosnak, és betiltsák annak otthonunkban való bármilyen módon való felhasználását.

A közösségi kertek, és otthoni kertek is támadás alá fognak kerülni a törvények által. Szintén az egészség álcája nevében fogják minden termesztési jogaiktól megfosztani az embereket. Már most is tapasztalható számtalan helyen, hogy aki gyümölcsöt vagy zöldséget termel, az csak saját részre teheti, és nem viheti ki árulni.

Ez az első lépés. A jövőben majd saját részre sem termeszthetünk semmit, mivel ezeket nem biztonságos forrásból származó élelmiszereknek fogják a hatóságok titulálni.

Így tudják újra szabályozás alá vonni, mint az önfenntartó növénytermesztést, mind a napenergiát, és a többi megújuló energiára épülő megoldást.

Hogy az ember soha ne szakadhasson ki abból az ősi rendszerből, mely már évszázadok óta szedi a sarcot tőlünk...

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség zöldenergia önfenntartás botrány energialobbi


Megtekintések száma: 81877





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet