Ilyen a Balaton a világűr-közeli sztratoszférából

2017. február 11., szombat




Az Időkép csapata most minden eddiginél magasabbról, 20-30 kilométerről készített képeket a befagyott Balatonról.

Mint korábban már beszámoltunk róla, az Időkép azzal kísérletezett a legutóbbi alkalommal, hogy egy hatalmas magasságokba feleresztett meteorológiai ballonnal nagyfelbontású képeket készítenek a Balatonról.

Akkor megemlítettük, hogy a képeket a sztratoszféra alsó részénél készítette a meteorológiai ballon, tehát ez még nem maga az űr, de hamarosan űr közeli felvételek is napvilágot fognak látni.

Most viszont olyan elképesztő felvételek láttak napvilágot, melyek már az űr határáról, azaz a sztratoszféra felső részének magasságából készültek.

Soha ilyen magasságokból magyarok által épített eszköz még nem csinált képet, és a magyar tenger valóban lélegzetelállító.

Az elsőként készített képsorozatok néhány napja még a troposzférában készültek, de a sztratoszféra képei még azoknál is jóval látványosabbak.

A képek ugyanabból a kísérletből vannak, de csak mostanra sikerült teljesen feldolgozni a felvételeket, amik akkor készültek már az űr tényleges határán.

Ezek a fotók 20-30 kilométer magasan jöttek létre, és brutálisan részletesek. Valószínűleg soha nem láthattad még így a Balatont.

Szinte elképesztő. hogy ebben a magasságban, ahol a Föld elhajló horizontja is felsejlik, még mindig felismerhető a Balaton sajátos alakja.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen csillagászat űrkutatás hihetetlen helyek


Megtekintések száma: 43922





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet