Ilyen a mekis sajtburger: 14 éven át sem képes megromlani! - VIDEÓ

2018. június 16., szombat




Televegyszerezett ételeket etetnek a modern társadalommal?

 David Whipple, aki 1999-ben vett egy hamburgert, amit meg is tartott, egyúttal bebizonyította a világ számára, hogy a gyorséttermi hamburgerek tele vannak olyna anyagokkal, amik éveken át képesek tartósítani az ételt.

Ez pedig kérdéses, hogy mennyire is egészséges...

A férfi a szendvicsekben található tartósítószereknek tulajdonítja, hogy a hamburgere 14 év alatt szinte egyáltalán nem rohadt meg, büdös sem lett, és tulajdonképpen csak annyi változás történt vele, hogy a szendvicsben lévő uborka teljesen eltűnt az évek alatt.

Elmondta azt is, hogyan alakult úgy, hogy végül 14 éven át megmaradt a sajtburger.

“Nem szándékosan tartottam meg, meg akartam mutatni néhány ismerősömnek, hogyan működnek az enzimek, és a hamburger jó ötletnek tűnt. Egy hónapig használtam, aztán megfeledkeztem róla. 

Beraktam egy papírtasakba az eredeti csomagolásában a számlával együtt, és az egészet bedobtam a kabátom zsebébe, amit meg a furgonom hátuljában hagytam.

Nem tudom meddig, talán 2-3 hónapig. A feleségem csak egy vagy két évvel később találta meg a kabátomban. Amikor kivettük, nem akartuk elhinni, hogy ugyanúgy néz ki, mint amikor megvettem”

A tartósítószerek hatására a burgeren sehol egy penészfolt, sehol egy gomba, ráadásul még csak romlott szaga sincs. Az egyetlen dolog, ami történt, hogy az uborka szétmállott.

Elgondolkodtató, mennyi szemetet etet velünk a modern és egészségesnek beállított élelmiszeripar.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség feltáró élelmiszeripar


Megtekintések száma: 60873





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet