Ilyen a szabadkőművesek sötét világa: lehull a lepel a több évszázados titkos társaságról!

2018. február 12., hétfő




A szabadkőművesség végső titkait feltáró utazás feltárja a rend belső világát.

Létezik egy titkos társaság, mely rengetegszer határozta már mega történelem folyamát.

Elnököket buktattak meg, kormányzókat fosztottak meg titokban a hatalmuktól, és a nagy háborúk kimenetelét is erősen befolyásolták.

A szabadkőművességről a mai napig úgy tartják, hogy ez az egyik legnagyobb hatalommal bíró rend az egész világon, melynek olyan neves képviselői is voltak, mint Newton, vagy Einstein.

Néhány korábbi szabadkőművest, köztük Winston Churchillt, Wellington hercegét, Lord Kitchenert, VII. Edwardot, VIII. Edwardot és VI. Györgyöt valamint Fülöp herceget még azzal is megvádolták, hogy a markukban tartják az egész államot.

Az első szabadkőműves csoport – vagyis ahogyan ők hívják magukat, páholy – a 18. század elején alakult meg Angliában, a modern szabadkőművesség története pedig 1717-ben kezdődik hivatalosan, 1723-ban pedig kiadták a szabadkőműves alkotmányt.

Azóta nagyon titkoztaos a szabadkőművesség, és a rendet számtalan legenda övezi.

Sokak szerint ténylegesen világbefolyásoló erővel bírnak, és számtalanszor ott álltak a világban zajló folyamatok mögött.

De a legbelső világukból alig fedtek fel néhány apró dolgot.

A tagokat nagyon szigorú módszerekkel választották meg maguk közé, nem lehetett akárki szabadkőműves. A szabadkőművesség eredeti, reguláris elvei kikötötték, hogy egy szabadkőművesnek hinnie kell a Világegyetem Nagy Építőmesterében, ami azt jelenti, hogy valamilyen egyistenhívő vallásnak hódolnia kel

A szabadkőművesség sohasem ápolt jó viszonyt az egyházzal, mivel a pápák legtöbbje mindig is úgy vélte, hogy valójában ez egy sátáni rend és ők nem mást, mint a Sátánt szolgálják.

Hogy mindnenél nagyobb hatalmuk volt, az sem mutatta jobban, hogy még maga Hitler is félt őlük, ezért üldözte is őket minden eszközzel.

Hitler és a náci párt főideológusa, Alfred Rosenberg üldöztette a szabadkőműves csoportok tagjait.

Hitler a Mein Kampfban azt írta, hogy a szabadkőművesség tökéletes lehetőséget ad a zsidók számára ahhoz, hogy a szervezeten belül olyan szálakat mozgassanak meg, amelyek segítségével a megfelelő helyeken teljhatalomra tehetnek szert.

nagyon sokan vélik úgy, hogy mivel a szabadkőművesség többé nem bírja titokban tartani magát és ténykedését, ezért egy nyilvánosság felé mutatott álcáz épített ki maga körül.

A modern szabadkőművesség a nyilvánosság eszközével akarja eltüntetni a negatív sztereotípiákat –

ma már nem tartják titokban tagjaik névsorát sem, és számos weboldalon kommunikálnak a kívülállókkal.

A háttérben azonban még mindig zajlanak azok a folyamatok, melyek korábban rájuk voltak jellemzők.

OSZD MEG másokkal is!

rejtélyek összeesküvés szabadkőművesek titkos társaságok szabadkőművesség


Megtekintések száma: 37994





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet