Ilyen eddig soha nem láthattál Magyarországon!

2017. január 22., vasárnap
Új faj jelent meg kis hazánkban, amit nemrég a Szentendrei-szigeten sikerült megfigyelni.

A Magyar Madártani Egyesület honlapja számolt be az örömteli eseményről nemrég, vagyis hivatalosan is új fajjal bővülhetett hazánk madárlistája.

Ugyanis Magyarország is vezet egy listát azokról az itt élő fajokról, melyeket sikerült megfigyelni egy, vagy akár több ízben is.

A rejtélye,s és egyben csodaszép madár egy szibériai szürkebegy, melynek jelenléte korábban egyáltalán nem volt jellemző hazánkra.

Feltehetően az elmúlt évek igen erőteljes és sok hatást kiváltó éghajlatváltozása okozhatta, hogy Magyarországra is bejött.

Eredetileg ugyanis Európa nyugati széle, és Ázsia, valamint az Urál-hegység vidékén őshonos.

Továbbá az utóbbi évtizedekben már Kínában és Japánban is láttak egy-egy példányt, vagyis egyre több helyen jelenik meg.

Január 18-án egy Molnár Lídia nevű hölgy feltöltött három fotót egy zárt Facebook-csoportba, a Madárfaj meghatározásba, és arra kérte a tagokat, hogy segítsenek azonosítani a képen látható madarat. Szakértő madarászok rákérdeztek, hogy hol készültek a fotó.

Őket lepte meg a legjobban, amikor kiderült, hogy a Szentendrei-szigeten.

Másnap több tucatnyian vonultak a helyszínre, és meg is találták a rejtélyes madarat, ami minden kétséget kizáróan egyedülállóan szép.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 10358

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet