Ilyen egy éjszaka a japán kapszulahotelben

2017. március 16., csütörtök




Klausztrofóbiásoknak nem ajánlott!

Chris Broad Abroad in Japan címmel készíti videóit, miközben felfedezi a kelet-ázsiai szigetország szépségeit és érdekességeit.

A legutóbbi részben Tokió híres kapszulahotelét próbálta ki, hogy megossza a tapasztalatait azokkal, akik nem szívesen költenének vagyonokat a szállásra utazás alatt.

A Bay Hotel a tokiói Ginza negyedben található, ahol elég súlyos árakat kérnek egy szállodai szobáért, ezért az átutazóknak kapóra jön a kapszulahotel.

Ezeknek a létesítményeknek tulajdonképpen az a céljuk, hogy éjszakai szállást biztosítsanak azoknak, akiknek nincs pénzük, vagy éppen nincs szükségük az általános szállodai szolgáltatásokra.

16 óra munka után is ideális

A hotelbe belépve azonnal papucsot kell felvenni, bár Japánban ez a legtöbb helyen így van. Minden egyes kapszulához tartozik egy szekrény is, ahová az ember elrakhatja a felesleges holmiját, hiszen a fekhelyen kívül nem sok tér áll majd rendelkezésre.

A kapszulában tévé, fejhallgató, tükör és fogas található, de mivel az ember úgyis csak aludni jár ide, így ez ideálisnak mondható. A legtöbb hotelben a nők és a férfiak külön emeleten kapnak kapszulát, de a közös területeken természetesen bárki szabadon tartózkodhat.

A kapszulahotelekről azt mesélik, hogy valójában az éjjel-nappal dolgozó japán munkaerők kedvéért hozták létre.

Akiknek már nincsen erejük elindulni, és akár másfél-két órát utazni hazafelé a tömegközlekedéssel, az meg tudja húzni magát egy ilyen hotelben, ami pár óra alvásra tökéletes. Aztán a turisták is rákaptak, hiszen viszonylag olcsó, és végül is kalandos élmény, ha a kaland tényleg az otthoni kényelemben felidézett kényelmetlenség élménye.

Sci-fi és cyberpunk jelen

A kapszulahotelek egy csomó sci-fi írót is megihlettek már, ami nem csoda, a túlnépesedett, elidegenedett, technikai társadalom ideális jelképe egy ruhásszekrény nagyságú szállás.

Az Ötödik Elemtől a Black Mirrorig egy sor filmben és sorozatban szerepeltek hasonló otthonok,

nézzük, hogy milyenek a valóságban.

Forrás: nuus.hu

érdekes hihetetlen érdekesség hihetetlen helyek


Megtekintések száma: 358354





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet