Ilyen lehet majd az emberiség első Marsra szállása

2017. február 24., péntek




Ha mindeddig csak fantáziáltál róla, most nem csak megnézheted, de át is élheted!

Az emberiség technológiai fejlődése a 19. század második felében ugrásszerű volt. Lehetővé tette nem csak azt, hogy embert küldjünk az űrbe, de azt is, hogy hamarosan meghódítsuk a Holdat.

John F. Kennedy 1961-ben hirdette meg a Holdprogramot, és 1969. Július 20-án az ember el is érte a célt: az égitest porába lépett az első ember.

Azt lehet mondani, hogy történelmi pillanat volt, amire az egész világ büszke volt. De az ember nem érte be ennyivel.

A sötét űr meghódítására tett törekvések következő nagy célpontja és álma a Mars lett, és a kétezres évek óta azon vagyunk, hogy valahogyan embert juttassunk oda.

Ma már annyit fejlődött a technológiánk alig 60 év leforgása alatt, hogy el tudnánk érni a Mars felszínét, és talán haza is tudnánk hozni az odaküldött embereket.

A NASA 2030-körülre ígéri az első emberes Mars missziót, de az is elképzelhető, hogy sokkal hamarabb érjük el a vörös bolygót.

De vajon milyen is lesz majd a Marsra szállás? Sokak szerint még jelentőségteljesebb, mint az Apollo-11 program volt, mivel most ténylegesen egy másik bolygót hódíthatunk meg.

Égi szomszédunkat. Amennyiben sokat fantáziáltál már arról, hogy milyen lesz majd az a pillanat, nézd meg ezt a remek virtuális valóság videót a jövő Marsra szállásáról, és áld át azt, amit ezek az asztronauták fognak a történelmi pillanatban.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

mars marskutatás


Megtekintések száma: 9263





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet