Ilyen lenne, ha Észak-Korea tényleg atomot robbantana: riasztó szimuláció borzolja a kedélyeket!

2018. február 26., hétfő




Reméljük, sohasem történik meg, ha igen, az egész világ bajban lesz!

Kiderült, hogy hogyan is hatna a bolygóra, a rajta élő emberekre, ésa teljes élővilágra az, ha Észak-Korea egyszer valamikor a jövőben - ami reméljük, hogy sosem következik be - mégis felrobabntan egy atomtöltetet.

Az első szimulációk eredményei valósággal sokkolták a tudósokat.

A pusztítás ugyanis jóval nagyobb lenne, mint amire az előzetes becslések alapján számítani lehet...

Ráadásul a szimuláció azzal számolt, hogy lakatlan területen, a Csendes-óceán közepén robbanna fel maga a töltet, nem Amerika felett, ahogyan azt tervezné Észak-Korea számára "ideális "esetben.

A radioaktív felhő a robbnanást köevtően az egész Északi-félgömböt beterítené, és a kataklizma első 7 órája lenne a legpusztítóbb.

1980 óta ez lenne az első földfelszíni nukleáris kísérlet. Akkor Kína végzett ilyet, ám az azóta eltelt 37 évben szerencsére nem került sor ilyesmire.

Hogy milyen következményekkel járna, arról Lassina Zerbo, az Átfogó Atomcsend-szerződés Szervezete Előkészítő Bizottságának ügyvezető titkára posztolt egy igen látványos (és egyben ijesztő) GIF-et a Twitteren. Az animáción jól látszik, hogy két hét leforgása alatt az egész északi félgömböt beterítené a radioaktív sugárfelhő.

Egyértelmű, hogy a legbrutálisabb következményekkel Kanada és az USA szembesülne, de kijárna a "jóból" Európának, de még az oroszoknak is.

Az IFLScience szerint a felhő többek között stronciumot, cirkóniumot, rubídiumot és céziumot tartalmazna, ezek egyvelege pedig fekete esőt produkálna. Míg ezek a részecskék hosszú ideig sugároznának, a legnagyobb pusztítást a robbanást követő első hét óra eredményezné.

A számítások szerint ennyi idő alatt mintegy 90 százalékot veszítene intenzitásából, vagyis a legrosszabb helyzetben a Csendes-óceán térsége lenne.

Sokak szerint a pusztítás egy olyan kataklizmát is beindíthatna, mely megváltoztatná a bolygónkat örökre, és a vízi élővilágot teljes kihalásra ítélné.

Ez pedig magával vonná a szárazföldi ökoszisztéma hanyatlását is.

Éppen ezért reméljük, hogy soha nem fog rá sor kerülni!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen politika észak-korea atomháború háború


Megtekintések száma: 28629





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet