Ilyen lesz a jövő életmentő drónja

2017. február 2., csütörtök
Ráadásul csak egyszer használatos lesz, de ezrek életét mentheti majd meg.

Különleges életmentő drón

Ebben a különleges drónban motor sincs, egyszerűen egy másik drón segítségével repítik a magasba, és dobják le onnan. Éppen ezért kicsit csalóka a drón elnevezés, ugyanakkor sokan nem tudják, minek hívják.

Lényegében a világ legmodernebb és egyben legegyszerűbb orvosi papírrepülőjéről van szó, mely az adott területre ledobva a légáramlatokat és a szeleket kihasználva navigálja el magát a célig, méghozzá egy apró fedélzeti számítógép segítségével.

Képes rakományt is szállítani, és alapvetően apróbb csomagok, gyógyszerek, kötszerek szállítására tervezték.

Egyszer használatos csúcstechnológia

Vagyis ez lehet az első modern orvosi drón, mely emberek ezreinek életét mentheti majd meg a jövőben. Nagy hatásossága abban rejlik, hogy könnyű, bárhová eljuttatható, és egyszer használatos.

Több szenzor is található benne, amivel meg tudja határozni a repülési útját, a magasságot, és azt, hol kell földet érnie.

Az APSARA névre hallgató kísérleti drónt azért fejlesztették ki, hogy gyógyszereket lehessen vele eljuttatni járvány sújtotta területekre.

A jövőben ezrek életét mentheti meg

Az ötlet egyszerűsége ellenére sokan hiszik, hogy ez az eszköz emberéletek ezreit mentheti meg. nem csak a harmadik világ országaiban lehetne használni, hanem járványok megállítása esetében is.

Ezzel ugyanis nem kell odarepülni embereknek, és fertőzésnek kitenni magukat, hanem csak irányítottan ledobják a megfelelő gyógyszereket, vakcinákat, így kevésbé van lehetősége egy-egy járványnak a további terjedésre.

Bizonyos helyzetekben akár sürgőségi esetekhez is lehetne használni, például inzulin azonnali kiszállítására, vagy bármilyen életmentő, könnyebb eszköz vagy gyógyszer eljuttatására az adott egyénnek.

technológia technika egészség orvostudomány járvány egészség megelőzés járványok


Megtekintések száma: 65607

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet