Ilyet látsz magadon? AZONNAL menj orvoshoz, az életeddel játszol!

2019. február 24., vasárnap
Ez nem játék, sokan nem is tudják, hogy ez egy halálos betegség kezdeti nyoma!

A mellráknak van egy olyan tünete, amit csak nagyon kevesen vesznek észre – pedig életmentő lehet. Ezt az apró, szinte láthatatlan jelet szúrta ki a melbourne-i Kylie Armstrong, majd azonnal orvoshoz fordult.

A nő Facebookon osztotta meg történetét – a gyengébbik nem minden képviselőjének el kellene olvasnia.

Az apró jel, amire Armstrong figyelmes lett, három halvány mélyedés a mellének alsó részén.

Úgy gondolta, megmutatja az orvosának is; a szakember elküldte mammográfiára és ultrahangra, ahol megállapították, hogy mellrákja van.

Ez a három kis gödör volt az egyetlen tünete.

Armstrong úgy döntött, feltesz a melléről egy képet a Facebookra, hogy felhívja a nők figyelmét az önellenőrzés fontosságára. Azóta több ezren megosztották a posztot.

Ezt a szöveget írta a fotó mellé:

„Kérlek, nézzétek meg jól ezt a fotót. Ez a három nagyon, nagyon apró mélyedés a mell alján a mellrák jele! Így néz ki az én daganatom.

Nem éreztem csomót, ahogy az orvosom sem. Ennek ellenére hallgatott rám, amikor azt mondtam, hogy a mellem másként fest, mint eddig, és ha felemelem a karom, akkor látom ezt a három apró mélyedést.

A biztonság kedvéért mammográfiára küldött. Az eredmény nem volt egyértelmű, így ultrahangra is elmentem, ami kimutatta, hogy a daganat mélyen, közel az izomnál helyezkedik el.

Ez a három apró mélyedés a feje tetejére fordította az én és a családom világát. Sokkot kaptunk. Azóta hol elérzékenyülünk, hol úgy viselkedünk, ahogy mindig.

Próbálunk nem gondolni rá, ugyanakkor információkat is gyűjtünk, vizsgálatokon veszünk részt, sírunk, próbálunk mindent ott folytatni, ahol abbahagytuk. Szomorúak és dühösek vagyunk.

Sok kérdésünk van, de rengeteg válaszunk is. (…)

Kérlek benneteket, menjetek orvoshoz, ha bármiféle változást tapasztaltok a melleteken. Megmentheti az életeteket.”

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód figyelmeztetés


Megtekintések száma: 48166

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet