Ilyet még nem láttak: 10 perce volt agyhalott, mégis aktív maradt az agya

2017. március 9., csütörtök




Egy páciens agyi aktivitása annak agyhalálát kivetően 10 percen át mérhető volt.

Olyan dologba ástak bele a tudósok, mely messzemenően előrevetíthet olyan jelenségeket, amiket eddig nem ismertünk.

Sőt, konkrét agyi folyamatokra derülhet fény a halál után, mely a halál utáni életet is igazolhatja egyesek szerint. De miről is van szó pontosan, és mi is történt?

Elképesztő jelenséget mutattak be a kanadai kutatók új tanulmányukban. A szakértők egy olyan páciensről írtak, akinek agyi aktivitása még tíz perccel a klinikai halála után is mérhető volt.

A The Canadian Journal of Neurological Sciences-ben jelent meg az igencsak megdöbbentő tanulmány. A Nyugat-Ontario-i Egyetem kutatói a vizsgálat során elektroenkefalográfiás (EEG) mérést végeztek négy páciensen – az eljárással az agy idegsejtjeinek elektromos aktivitását lehet felmérni.

Egy személyt akkor nyilvánítanak halottnak, ha az elektrokardiográfia (EKG) monitoron egyenes vonal látható – tehát a szívben nincs elektromos aktivitás – és a folyamat visszafordíthatatlan. Hagyományosan ezt a pillanatot szokták a halál beálltának tekinteni.

Az elképesztő eredményekre 10 perccel az agyhalál bekövetkezte után figyeltek fel. Ekkor ugyanis az agy aktivitását rejtélyes módon még mindig mérték, holott ezt eddig lehetetlennek tartotta a tudomány.

Azonban a szóban forgó páciens agya mégis aktív volt, még annak ellenére is, hogy az orvosok ezt nem tartották lehetségesnek.

A halált követő percekben az agy az alváskor is megfigyelhető delta-hullámokhoz hasonló jeleket produkált.

Ráadásul négyből három betegnél azt is megfigyelték, hogy az EKG-n megjelenő egyenes vonal előtti másodpercekben azonnal megszűnt az agyi aktivitás. Vagyis az agy hamarabb lekapcsol, mint az egész szervezet.

Éppen ezért érthetetlen, hogy a páciens agya miért működött tovább. Egyelőre tanácstalan mindenki. Egyesek a túlvilági élet bizonyítékát látják az esetben, mások szerint egy eddig ismeretlen agyi, és halál utáni folyamattal van dolguk a kutatóknak.

A tudósok felhívták a figyelmet arra, hogy egyelőre nem szabd messzemenő következtetéseket levonni, mivel egyedülálló esetről van szó.

Ennek ellenére sokan úgy gondolják, valóban valami ismeretlen folyamat lehet a háttérben, mely akár nemhogy nem zárja ki, de alátámaszthatja azt, hogy van valami az ember halála után.

A szakértők szerint nehéz fiziológiai magyarázatot adni az EEG-jelre, ennyi idővel a keringés megállása után. A kutatók hozzátették, az EEG-n nem jelent meg az az egyedi hullám, amely néha közvetlenül a halál beállta előtt figyelhető meg. Sőt, a vizsgálat nem mutatott ki összefüggést a szív megállásának pillanata és az EEG adatai közt sem.

Ha szerinted is van élet a halál után, OSZD MEG a cikket másokkal is!

túlvilág parranormál élet a halál után


Megtekintések száma: 105159





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet