Íme, egy ijesztő, de létező lény, mely mintha csak egy rémálomból lépett volna elő!

2016. október 15., szombat
Ha álmodtál már szörnyekkel, akkor találkozhattál hasonló kinézetű, groteszknek ható, tű éles fogakkal rendelkező nem evilági lényekkel. 

De vajon tudtad, hogy néha ezek a rémálom lények a valóságban is léteznek? Ez a bizarr, nagyon ijesztő lény a tengerekben él, és jaj neked, ha találkozol vele!

Létezik egy olyan tengeri élőlény, melyet jóindulattal sem szeretnénk halnak nevezni, sokkal inkább megáll rá a bestia szó. Ez a porcos hal nagyon ritka, ráadásul a cápákkal nagyon közeli rokonságot mutat.

Sokan élő kövületként is hívják, hiszen az állata annyira régen él a Föld óceánjaiban, hogy szemtanúja volt a dinoszauruszok kihalásának, és az emlősök, és az ember születésének.

Riasztó belegondolni, hogy a 125 millió éve létező bizarr kreatúrával sokmillió éve megosztozunk a bolygón.

A hal úgy néz ki, mintha csak a legvadabb rémálmainkból lépett volna elő:a szájában jól fejlett tű éles fogak ülnek.

A kifejlett példányok általában 3–4 méter hosszúak, de egyesek ennél jóval nagyobbra is megnőhetnek.

Amikor zsákmány közelbe ér, ez a porcos hal gyorsan előre dobja az amúgy is előreugró állkapcsait.

A koboldcápa képes nagyobbra nőni, mint egy ember. Riasztó lehet vele találkozni a vízfelszínben, a sötét, szemcsékkel teli vízben.

Az állkapcsainak e különleges mozgását két pár rugalmas szalag segíti elő. Nyugalmi állapotban ezek a szalagok hátra vannak szorítva, amikor pedig a koboldcápa ráharap zsákmányára, a felgyülemlett nyomás hajítógép módjára előretolja az állat állkapcsát.

Bár kinézete alapján nem ezt gondolnánk, de az emberre élettere miatt nem igazán jelent veszélyt, de keringenek szóbeszédek rejtélyes támadásokról, melyek abból adódhattak, hogy a bestiát megzavarták természetes élőhelyén.

Egy biztos: még az ellenségünknek sem kívánnánk, hogy összetalálkozzon vele egy búvárruhában az óceán mélyén!

érdekes érdekesség állatvilág ijesztő biazrr


Megtekintések száma: 88278

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet