Íme, egy sziget, amiben van egy tó, amiben van egy sziget, amiben van egy tó, amiben van egy sziget!

2017. szeptember 2., szombat




Ilyet még biztosan nem láttál. A fenti cím azt gondolnád hogy valamiféle mesebeli táj neve, vagy egy vidék frappáns megfogalmazása.

Pedig tényleg létező helyről van szó, és ahogy leírtuk, a szigeten van egy tó, amiben van egy sziget, amiben van egy tó, és abban van egy sziget.

Egymásba ágyazott világok?

Párhuzamos síkokról ugyan nincs szó, de kellően furcsa a Vulcan Point nevű sziget. Az egész helyet még körül veszi az óceán is.

Luzon déli részén található a Taal-tó, a szigetcsoport harmadik legnagyobb tava. 

A tó a Taal-kalderát tölti ki, amely valamikor a 100-500 ezer évvel ezelőtti időszakban keletkezett egy vulkánkitörés miatt. A Taal-tóban nyugszik a tóval azonos nevű Taal-vulkán, aminek van egy vízzel teli krátere.

A tó nagyon sötét vizű. Ez azért van így, mert rengeteg benne a bór a nátrium és a magnézium.

A tóban van még egy kicsiny sziget, ami alig 40 méteres hosszúságú. Nem nő rajta semmi, csak bokrok és néhány fa.

A Taal-vulkán az egyik legaktívabb tűzhányónak számít a Fülöp-szigeteken. A legutóbbi kitörése 1977-ben volt, de sokak szerint esedékes már a következő kitörése is.

Bárki, aki ellátogat valahogyan erre a szigetre, vagy ide sodorja majd a sors, az feltétlen küldjön róla képeket, mi be fogunk róla számolni! Annál is inkább, mert az egymásba ágyazott világ lehet, hogy már nem fog sokáig létezni ebben a formájában.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr


Megtekintések száma: 149953





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet