Íme, ilyen, amikor a tudomány a művészettel találkozik!

2016. december 19., hétfő




A vízben lassan feloldódó M&M’s cukorkák gyönyörű, megkomponált videóban tesznek ki magukért. Mondanunk sem kell, azonnal megkívánsz párat, ha végignézed a remek videót.

A tudomány néha nagyon unalmas tud lenni, ellenben a művészettel. De olykor megesik, hogy a művészet sem áll többől, mint unott festmények mutogatásából, vagy eszmények háborújából.

Amikor ezt a két dolgot, azaz a tudományt és a művészetet azonban valaki összerakja, akkor olyan bámulatos dolgok tudnak születni, mint ami ebben a lenyűgöző videóban is látható.

Ékes bizonyítéka annak, hogy a tudomány nem mindig unalmas, és hogy a művészet nem öncélú. Egyre inkább terjednek manapság az olyan tudományos kísérletek, melyek valamilyen módon művészetet is kevernek a száraz információhalmazba.

A Beauty of Science csapata fogott egy Sony A7R M2 kamerát és felszerelte egy nagyon érzékeny makrólencsével, majd pedig 4K felbontású timelapse felvételt készített arról, ahogyan a színes M&M’s cukorkák lassan feloldódnak a vízben.

A látványosan megvilágított videón jól látszik, ahogyan a színes cukormáz polipként terjeszkedik szét a homogén vízben, egy színes kavalkádot létrehozva.

Ezek a csodálatosan olvadó színes kis cukorkák, ha csak egy pillanatra is, de kikapcsolják az agyat, és kényeztetik a szemet.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes video érdekesség


Megtekintések száma: 62696





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet