Íme, itt van a tengerek legijesztőbb férge

2016. december 6., kedd
Ráadásul nem csak ronda, és rémálomba illő, de lesből támad, és nála nagyobb halakkal is táplálkozik.

A tengerek élővilága mindig is egyfajta misztikum volt. Misztikum azért, mert manapság az óceánok élővilágának csupán kis részét ismeri az emberiség és a tudomány, noha ott hullámzanak alattunk a hatalmas víztömegek.

És misztikum azért, mert időnként nagyon különös, már-már bizarr víz alatti lényekre akadnak a kutatók.

A férgektől különösen a frász szokott kerülgetni minden embert. Nem véletlen, hogy sok korábbi horrorfilm előszeretettel operált ezekkel a csúszómászó, gusztustalan és riasztó kinézetű lényekkel.

Létezik a sós vizű tengerekben egy olyan féreg, mely úgy néz ki, mintha a rémálmainkból lépett volna elő. Mindennek tetejében még úgy is viselkedik. Ugyanis a Bobbit féreg még a nagyobb halakra is komoly veszélyt jelentő vérszomjas ragadozó.

Az Eunice aphroditois tengeri féreg változatos módjait ismeri áldozatai elfogásának, képes akár kettévágni a szerencsétlen prédát. Olyan is előfordul, hogy nagyon erős, bénító mérgét fecskendezi bele az áldozatába, mely szinte szétmarja belülről.A tényleg rémálomból szabadult lény az óceán melegebb részein él, így közelebb van az emberi élővilághoz, mint hinnénk. Eredetileg 1993-ban fedezték fel.

Lassú, csendes, és sorát kiváró türelmes gyilkosról van szó, ami órákon át képes egy sötét lyukból figyelve lesni, mikor érkezik el a megfelelő pillanat, és a megfelelő áldozat.

Amikor meglátja a számára megfelelő prédát, még vár egy kicsit, majd mikor a gyanútlan préda közel merészkedik a lyukhoz, váratlanul kiugrik onnan, majd egy pillanat alatt behúzza magával a sötétbe, ahol vérszomjasan elfogyasztja.

Amikor megragadja a kisebb-nagyobb halakat – és néha rákokat is – akkor azonnal mérget is fecskendez beléjük, így gyakorlatilag esélye sincs a pórul járt zsákmánynak.

Ha még mindig nem elég félelmetes számodra: a Bobbit féreg látszólag kicsi, azonban ne csapjon be minket a szemünk. Ezek a férgek egy méter hosszúak, de feljegyeztek 3-4 méteres példányokat is. Vérszomjasak, és agresszívek, sokszor fordul elő, hogy rátámadnak bármire, ami sokkal nagyobb náluk.

Ismernek néhány esetet, amikor emberre is rátámadt egy-egy példány, ezek azonban nem okoztak súlyos sérüléseket, ellenben nagyon kínzó fájdalmat a méreganyag nyomán.

Azt élete legnagyobb részét ez az állat a föld alatt tölti és csak a csápokkal rendelkező része és szájszerve bújik ki megragadni az áldozatokat, majd lehúzni magával a mélybe.

hihetetlen természet állatvilág bizarr ijesztő


Megtekintések száma: 36562

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet