Indiában van valami, ami a kínai nagy falnál is nagyobb titkokat rejt

2021. augusztus 29., vasárnap




Kevesen tudják, de Indiában is találtak olyan több ezer éves leleteket, melyek egy óriási falrendszer létezésére utalnak.

Nagy falrendszer Kínában

A kínai nagy falat valószínűleg mindenki ismeri. Arról a hatalmas falrendszerről van szó, mely több ezer kilométeren át kanyargott egykoron a kínai birodalmat védve.

A hatalmas építményrendszer még ma is áll, és az az egyetlen olyan ember alkotta építmény, mely először volt látható - és látható ma is - a világűrből is.

Eredetileg a Krisztus előtti 3. században és 17 században eltelt időszakban emelték őket, és Kína északi részén telepített erődítményrendszereit fogta össze.

Részben a hunok, részben más nomád törzsek támadása miatti félelmükben emelték fel, de sok más interpretációja is van annak, hogy mi a pontos eredete.

Indiában is létezik egy

Sokkal fiatalabb ugyan, és sokkal rövidebb szakaszon épült meg, de létezik egy indiai nagy fal is, a kínai nagy fal mintájára.

Annyira jelentős méretei vannak, hogy ez a Kínai nagy fal után a második leghosszabb, egybefüggő ősi fal a Földön.

Eredeti neve Kumbhalgarh, amelyet Rana Kumbha uralkodó után kapta, aki 1443-ban építtette a falat egy dombon lévő erődítmény elé. Az óriási védelmi rendszert, melyen egymás mellett 8 lovas is elfért, nem volt egyszerű megalkotni.

Rengeteg átok sújtotta a fal elkészültét, ugyanis a legendák szerint sokszor nekifutottak az építkezésnek, mégsem haladtak, valahol mindig kudarcba fulladtak a munkálatok.

A fal eredete

A falat a 19. században tovább bővítették, és ma 360 templom fekszik a falak mögött, és hét bejárata van.

Elképesztő, ahogyan ez a gigászi erődítmény beillik a természetbe, és védelmezi a vidéket.

Nemrég újabb részeit fedezhették fel régészek, vagyis a fal még hosszabb lehet, mint ahogyan eddig gondolták róla. A 14. században, egész pontosan 1443-ban Rana khumba építette a falat, egy dombon álló kis erődítmény mellé, így kezdődött minden.

Hogy pontosan miért tették, arról rengeteg vélemény létezik, és ezek jó része jelentősen megoszlik. 

Vannak, akik szerint ők is külső betolakodóktól tartottak, míg mások szerint egy hatalmas, égből érkező inváziótól rettegtek. Persze ez utóbbi teóriát inkább a paleoasztronautika hívei szokták felemlegetni.

A történészeknek is számtalan elmélete van a falak pontos céljára vonatkozóan, de a legtöbbjük szerint korai lenne kijelenteni, hogy pontosan mi célt szolgáltak, míg nem tudnak meg eleget róluk. 

Ehhez pedig tovább kell folytatni azok tanulmányozását, és a környékén folyó ásatásokat.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség történelem


Megtekintések száma: 196427





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet