Indiából származik az első repülőszerkezet?

2016. január 14., csütörtök




8 évvel a hírhedt Wright-fivérek előtt történt az első sikeres emberes repülés, egy indiai férfi jóvoltából. Shivkar Talpade higannyal és napenergiával működő repülőszerkezete megelőzte a korát.

Az embert ősidők óta foglalkoztatja a madarak repüléséhez hasonló helyváltoztatás lehetősége. Ikarosz ötezer éves ó-görög mítosza is erre utal. Ki ne álmodott volna sohasem arról, hogy repül? E vágy megvalósításának története az emberi fantázia ötvöződése a tudománnyal.

Az 1700-as években Annonay-ban egy papírgyáros két fia kísérletekbe kezdett. A Montgolfier-fivérekként elhíresült srácokat mindig is érdekelte a repülés.

Először vízgőzzel próbálták magasba emeltetni hőlégballonjukat, de a kihűlő vízgőz kicsapódott és átnedvesítette a papírból készült ballont.

india-repules

Később a Wright fivérek alkották meg az első működőképes repülőgépet, a Wright Flyer-t. 1903-ban építették meg a Wright Flyert, amelyre később Flyer I-ként hivatkoztak. Ez a gép Kitty Hawkként is ismert. A gépet faragott légcsavar és a Taylor által Daytonban, a bicikliműhelyben épített motor hajtotta. A légcsavar hatékonysági mutatója 80%-os volt.

Azt azonban sok kutató vitatja, hogy  valójában az ő érdemük volt-e a világ első repülőszerkezetének megépítése. Nemrég ugyanis olyan bizonyítékok kerültek elő, amik egy egészen más képet festenek le:

8 évvel előttük valaki már sikeresen hajtott végre repüléseket Indiában.

Shivkar Talpade 1895-ben olyan repülőszerkezetet épített, amivel még abban az évben sikeresen a levegőbe lehetett emelkedni. A repülőt Marutsakthi-nak nevezte, ami annyit tesz "A levegő ereje".

vimana

Szankszkrit iratok írnak arról, hogy a férfi hogyan demonstrálta első repülését Bombay egyik tengerpartján, hatalmas közönség előtt. A Wright-fivérek jelentősége persze ettől még nem törpül el, mert ők fejlesztették tökéletesebbre a repülő szerkezeteket, valamint Orville Wright volt az első ember, aki huzamosabb ideig a levegőben maradt. De a feltevések szerint Shivkar Talpade megelőzte őket 8 évvel.

Ráadásul azt beszélték, hogy később olyan gépeket is épített, melyek nem a szokásos módon voltak képesek a levegőben maradni. Állítólag higannyal és napenergiával működött.

A szerkezetből semmi sem maradt meg, de képes volt a levegőbe emelkedni, és fent is maradni vele. A szerkezet beceneve Marutsakha volt, ami azt jelentette, hogy "A levegő barátja".

Az indiaiak nem először kerülnek szóba repülés, és a különleges repülő szerkezetek kapcsán. Sok kutató ugyanis úgy véli, hogy már az ókorban létezhettek olyan óriási anyahajók, amikkel kontinensek között tudtak utazni, de képesek lehettek akár az űrutazásra is.

A Vimana kifejezés, egy régi szanszkrit szó, ami "repülő gépet" jelent. Ilyen Vimanákat sejtenek több helyen Indiában, melyek nagyrészt el van rejtve a világ elől.

Az ősi indiai repülő járművekre való utalás ősi indiai forrásokból származik, sok a jól ismert indiai eposzokból, ahol szó szerint több száz járműről van szó. Legtöbbjük még nem lett lefordítva a régi szanszkrit nyelvről.

vimana-india

Azt állítják, hogy néhány évvel ezelőtt a kínaiak felfedeztek néhány szanszkrit dokumentumot Lhászában, Tibetben, és elküldték azokat a Chandrigarh Egyetemre lefordítani. Dr. Ruth Reyna az egyetemről azt mondta a közelmúltban, hogy a dokumentum utasításokat tartalmaz egy csillagközi űrhajó megépítéséhez!

A meghajtási módja, ahogy mondta antigravitációs volt, és a laghima rendszer analógiáján alapult, az ember pszichológiai alkatában meglévő ego ismeretlen hatalmán, "egy centrifugális erő elég erős ahhoz, hogy ellensúlyozza az összes gravitációs húzást."

ufó ufók idegenek ősi idegenek ősi tudás india eltitkolt történelem


Megtekintések száma: 22792





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet