Indul a nagy háború: Izrael ismét légicsapást mért Hamász-létesítményekre

2018. május 17., csütörtök
Ez már elkerülhetetlen: pénzügyi összeomlást és Közel-Keleti mészárlást hozhat a jelen?

Az egész azzal kezdődött, hogy az amúgy is nagyon feszült keleti régió hirtelen egymásnak esett, miután Donald Trump felrúgta az iráni atomalkut.

Darasztikusan fog nőni az olaj hordónkénti ára. Emiatt pedig az élelmiszerek ára is meg fog emelkedni, ami számos gazdaságot és országot véghat haza hosszú távon.

Emellett a harmadik világháború rémképe jelent meg egész Európa felett, ami a Közel-Keletről indul.

A hadsereg közlése szerint az izraeli vadászgépek a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista szervezet „terrorista infrastruktúrájának” hét épületét támadták a palesztin terület északi részén, ebből négyet egy katonai komplexumban, további hármat pedig egy fegyvergyártással kapcsolatos helyszínen.

A légicsapásokat megtorlásul hajtották végre, arra válaszul, hogy a Gázai övezetből nehézgéppuskatűz érte az övezet északi végénél található izraeli települést, Szderótot.

Előzőleg szerdán egy izraeli páncélos már tűz alá vette a Hamász egy támaszpontját.

Az izraeli biztonsági erők hétfőn 60 embert lőttek le a Gázai övezet határkerítésénél tüntető és a kerítésen áttörni próbáló palesztinok közül.

A hadsereg állítása szerint az agyonlőtt palesztinok többsége az Izrael által terrorszervezetnek tartott palesztin Hamász mozgalom tagja volt.

A Hamász hétfőn több tízezer palesztint mozgósított, hogy a határon tüntessenek a Földközi-tenger partján található keskeny földsáv izraeli és egyiptomi blokádja, valamint az Egyesült Államok izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe történt áthelyezése ellen.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika harmadik világháború háborúk atomháború


Megtekintések száma: 40022

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet