Intergalaktikus templom a Holdon?

2023. augusztus 6., vasárnap
Sokkoló információk láttak napvilágot.

Az emberiség élete alaposan megváltozhat a jövőben, ugyanis a napvilágot látott információk egy nagyon érdekes, már-már hihetetlen dologról árulkodnak.

Az űrügynökségek már régóta figyelik a Holdat, és több terv is van arra vonatkozóan, hogyan lehetne majd ott idővel városokat, kisebb kolóniákat létrehozni.

Előbb-utóbb komoly otthonná válhat égi kísérünk, és a hírek szerint itt épülhetne meg a világ első, emberiség által épített kozmikus temploma.

Ha valaha megveti a lábát az ember a Holdon, az az elkövetkező 50 évben egészen biztosan be fog következni. Hatalmas, vastag falú üvegházakban fogunk magunknak élelmiszereket előállítani, növényeket termeszteni. Egymásra épülő lakód modulokban fogunk lakni, és vélhetően szórakoztató központok is helyet fognak kapni.

Azonban egy olyan új érába is belépünk, amibe soha korábban: intergalaktikus szintre emelhetjük a vallást.

Soha ezelőtt nem volt még példa arra, hogy egy vallás - bármelyik vallás - kijutott volna Földünkről, és elindult volna hódítani az űrben. Pedig gyakorlatilag ez fog megtörténni, ha a tervezetek szerint a Holdon majd megépítik az első intergalaktikus templomot.

Erre a hatalmas templomra jelenleg rengeteg különféle koncepció, elképzelés létezik. Az egyik iylen szerint a templom méretei gigantikusak lesznek, hiszen ez lehet az emberiség első Földön kívüli vallási központja.

Egy hatalmas, kupola alakú építmény lesz majd, melyben szociális tevékenységeket lehet majd végezni, és lesz rajta egy hatalmas, teleszkóppal felszerelt nyílás, ahol a Földet mindig nyomon lehet rajta követni.

Ez a különleges vízió az ESA egyik szakemberétől érkezett, aki szerint a jövőben ezt a komplexumot a Holdon fogják megépíteni, méghozzá különleges, 3 dimenziós nyomtatási eljárással.

A nyomtatáshoz pedig nem műanyagot, vagy más hasonló anyagot fognak felhasználni, hanem a Hold porából állítanak majd elő egy különleges, masszív anyagot.

Hogy pontosan mikor valósulhat meg az első intergalaktikus templom? Még homályos az időpont, hiszen többek között ehhez lassan meg kell vetni majd a lábunkat a szomszédban.

A kutatók azonban azt gondolják, hogy 50 éven belül erre mindenképpen sor kerülhet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika az emberiség jövője


Megtekintések száma: 316911

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet