Irán és Törökország ronthat neki a világnak és az USA-nak: jön a katasztrófa?

2020. január 5., vasárnap




Amerika és Irán viszonya az elmúlt napokban elmérgesedett.

Eddig is szinte hidegháborús viszonyok uralkodtak közöttük, most azonban mindkét fél átlépett egy végső határt.

Ez pedig a geopolitikai elemzők szerint könnyen kirobbanthatja a jövőben a harmadik világháborút.

Sőt, az is lehet, hogy ez már rég megtörtént…

Amerikában már annyira félnek az iráni válaszcsapásoktól, hogy a Nemzeti Gárda őrzi New Yorkban a reptereket.

Igazi hadiállapotot hirdettek, miközben képek jelentek meg az interneten arról, hogy az iráni hadsereg már kiásta az amerikai katonák tömegsírjait elrettentésképpen.

New York állam rendőrőrsein és biztonsági szerveinél pénteken mindenütt terrorelhárítási tájékoztatót tartottak, és a közszolgáltatóknál megerősítették a számítógépes rendszerek védelmét is.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium is kiadott egy közleményt, amiben azt írják, felkészültek bármilyen fenyegetéssel szemben, de jelenleg az Egyesült Államokat nem fenyegeti közvetlen veszély.

Az Egyesült Államok és a síita teokratikus rezsim által vezetett Irán konfliktusa már több mint negyven éves múltra tekinthet vissza.

Ennek legújabb évadja december végén debütált, amikor az Egyesült Államok – állítólag egy amerikai erők ellen irányuló, Irán által kitervelt támadást megelőzendő – 25 síita milicistát és rengeteg felhalmozott hadianyagot bombázott le Irakban.

Amerikai drón bombázta le az iráni Forradalmi Gárda különleges műveletekért felelős szárnyának parancsnokát, Kászim Szulejmánit, illetve az éjjeli támadást is elszenvedő Népi Mozgósítási Egységek alvezérét a bagdadi nemzetközi repülőtéren.

A Libanontól Szírián át Irakig számos fronton különleges stratégiai megbízottként tevékenykedő Szulejmáni halála több szempontból óriási csapás Teherán számára, ezért az iráni vezetés a háromnapos gyász elrendelése mellett azonnal bosszúval fenyegette meg Amerikát.

OSZD MEG másokkal is!

Forás: kimondottigazságok.com

tudomány érdekes háborúk


Megtekintések száma: 21460





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet