Irma hurrikán: Florida vészhelyzetet rendelt el!

2017. szeptember 5., kedd
Florida kormányzója, és a teljes lakosság felkészült a lehető legrosszabbra! Letarolhatja az Egyesült Államokat az évszázad vihara?

Sokan úgy gondolják mára már a klimatológusok közül is, hogy az Irma hurrikán sokkal nagyobb pusztítást vihet véghez, mint a nemrég szintén Amerikán végigsöprő Harvey hurrikán.

Irma a karibi térségben pusztít, de úton van Floridába. A vihar helyenként 220 kilométer/órás széllel tombol. Az amerikai hurrikánközpont előrejelzései szerint az Irma tovább erősödik majd, és óriási esővel érkezik Floridába a hét végén.

Ha minden igaz, hat vagy hét méter magas szökőárakkal is számolni lehet, ha eléri majd a partokat.

Egyesek szerint pedig nem kizárt, hogy New York irányába haladva a metropoliszt is elérheti.

Rick Scott floridai kormányzó mindenesetre az állam mind a 67 megyéjére kihirdette a szükségállapotot. SOk elemző szerint ez lehet akár az évszázad vihara is.

Olyan nagy erejű széllökésekkel érkezik majd, hogy az egész Egyesült Államokat letarolhatja. Legalábbis azokon a részeken, ahol teljes erővel söpörhet végig.

A Sandy óta nem lehetett látni az Egyesült Államokban annyira pusztító hurrikánt, mint a Harvey, ami a múlt héten csapott le a texasi partvidékre, majd amentén mozgott északkeletre. Ez azonban ennél is erősebb lehet.

Komoly kérdés, hogy mi lesz, ha eléri a partokat, és mekkora anyagi kárt okoz, és mennyi ember életét fogja követelni.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány érdekes hihetetlen érdekesség hurrikán


Megtekintések száma: 47846

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet