Ismeretlen részecskéket fedezhettek fel a CERN-ben: egy párhuzamos világ létezése lehet?!

2021. július 22., csütörtök
A tudomány határterületén túli univerzum rejtőzhet odaát?

Létezhetnek olyan világok, melyek a mi világunkkal egy időben, de elrejtve léteznek. Egy rejtett dimenzióban lehetnek jelen, de az is lehet, hogy végig körülöttünk volt sok-sok világ, de a jelenlegi tudományunkkal ezt nem voltunk képesek érzékelni.

A CERN részecskeütköztetőjében az elmúlt években számos olyan eredmény született, mely azt mutatta, hogy nem ismerjük még kellőképpen a világegyetemet.

A Nagy Hadronütköztető legújabb mérései eltérést mutatnak a Standard Modell előrejelzéseihez képest, amelyek az univerzum teljesen új területeire utalnak, melyeket a kvantumfizika ír le.

Ez olyan, mintha egy szobát addig úgy térképeztünk volna fel, hogy le volt kapcsolva a villany. Így éltük életünket, fejlődött a tudományunk. Most pedig váratlanul kiderült, hogy fel is lehet kapcsolni a villanyt, azonban ha ezt megtesszük, egy merőben más világ köszönthet ránk.

Egy olyan világ, ami ellent mondhat mindannak, amit ismerünk.

Az egyik ilyen érdekes dolog az, hogy a mezonok gyakran nem bomlanak le kaon és müon részecskékké, ami elég gyakori a Standard Modell jóslatai szerint.

A szerzők egyetértenek abban, hogy a Nagy Hadronütköztető erejének növelése újfajta részecskék felfedezéshez vezethet, amelyek felelősek az eltérésért.

Bár az adatok vagy az elmélet hibái is okozhatják az eltérést az új részecske helyett, egy továbbfejlesztett LHC bizonyítékkal szolgálhat majd a fizika élvonalában lévő számos projekt során.

Az LHC tudósai eddig olyan jelenségeket és anomáliákat figyeltek meg, amelyek magasabb energiaszinten létező részecskékre utalnak

Létezhet tehát egy magasabb energiaszinten lévő világ? Nme tudni, mindenesetre erre is utalhatnak az eredmények.

Ez már túlmegy a tudományon, ugyanakkor nem misztikum, komoly kvantumfizikai eredmények támasztanak mindent alá.

"Az a tény, hogy eddig még nem láttunk ilyen egzotikus részecskéket az LHC-ben azt jelenti, hogy túl nehezek lehetnek, és több energiára van szükség ahhoz, hogy azokat előállítsuk." - számolt be róla egy az LHC-ben dolgozó kutató.

Ha bebizonyosodnak majd a jövő mérései is, és valóban egy új, magasabb energiaszinten lévő "valóság" létezése sejlik fel, akkor minden bizonnyal az emberiség összes fizikai modelljét, és a Stamnsard modellt is át kell majd írni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély fizika rejtélyek bizarr párhuzamos dimenziók kvantumfizika caern


Megtekintések száma: 201129

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet