Ismét ölt a gyógyszeripar? Fájdalomcsillapítótól halt meg a 6 éves kislány!

2018. május 15., kedd




Ismét ölt a gyógyszeripar? Fájdalomcsillapítótól halt meg a 6 éves kislány!

Borzalmas tragédia történt, ami ismét felveti mind a szülők, mind a gyógyszerek és a gyógyszeripar felelősségét.

Egy 39 éves anyukát tartóztattak le, mert egy felnőtt adagnyi fájdalomcsillapító adott 6 éves kislányának.

A vényköteles, azaz receptre felírható gyógyszer azonban szinte azonnal megölte a magatehetetlen fiatal kislányt, a gyermek belehalt a túladagolásba.

A Staten Island-i anyát Leila Wade-et a rendőrség letartóztatta és az ügyészség gyilkosság vádjával vádalá helyezte.

A vád szerint az anya receptköteles morfin és dizepám hatóanyagú fájdalomcsillapítót adott be gyermekének aki napokkal azelőtt bevert a fejét.

Az eset nagy port kavart, és a szülők felelőssége egyértelmű, azonban sokan felrótták az eset kapcsán a gyógyszergyáraknak azt, hogy túlságosan erős, és nem kellően biztonságos gyógyszereket alkotnak.

Ugyanis az eleve nem nevezhető biztonságos gyógyszerkészítménynek, mely képes megölni egy 6 éves gyermeket.

Az elmúlt években rendre számtalan hasonló eset történt már, és egyes statisztikai adatok szerint a gyógyszerek - és a hozzájuk köthető túladagolások - több embert öltek már eddig meg, mint amennyi ember a második világháborúban életét vesztette.

A gyógyszerek veszélyesebbek, mint a kábítószerek, legalább is a kimutatásokból ez derül ki. Magyarországon 7 millió tabletta altató fogy.

Ami jelentős adat, többeknek halálát is okozza az altató-túladagolás. Így aztán vigyázni kell az ilyen, orvosi vényre felírt gyógyszerekkel.

Vajon mért van az, hogy a gyógyszerek ennyire halálosak tudnak lenni? Micheal Jackson halálát is gyógyszerek okozták, de több neves emberét is. Magyarországon és az Egyesült Államokban különösen nagy a veszélyeztetett emberek száma.

Az emberek mindenre gyógyszert szednek, ha van egy gyógyszer, aminek mellékhatása van, akkor arra a mellékhatásra is szednek gyógyszert, és ha még annak is van mellékhatása, akkor arra is szednek gyógyszert, így a sor a végtelenségbe mehet. 

Azért ennyire nem túlzott a történet, de a helyzet súlyosnak mondható. Körülbelül 20 000 azoknak az embereknek a száma, akik valamilyen gyógyszerfüggőségben szenvednek. 

Ez pedig évről-évre nő...

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség egészség megelőzés gyógyszeripar botrány felháborító tragédia


Megtekintések száma: 34159





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet