Itt a vég? A Malakiás-lista szerint a jelenlegi pápa után kezdetét veszi a világégés

2021. február 13., szombat




A Malakiás-lista szerint a 112. pápa után eljön a végítélet, és az égi bíró eljön ítélni az élőket és holtakat. A pápalista újra izgalomban tartja az embereket és világvége hívőket, ugyanis az aktuális pápa a 112. a sorban. Ha meghal vagy lemond, tényleg eljön a végítélet? A Fatima harmadik titok eddig nem ismert záradéka borzalmas világégésről beszél.

XVI. Benedek a 111. egyházfő volt a sorban. A jelenlegi pápa pedig a 112., vagyis az utolsó, mielőtt eljön a végítélet.

A világvége jóslatok hívői körében igen népszerűvé vált az elmúlt években egy 12. századi prófécia, amely Szent Malakiás nevéhez fűződik. Az ír érsek - akit 1190-ben kanonizáltak - különös jóslatot vetett papírra 1139-ben.

A Pápák próféciája című írásában Malakiás arról szól, hogy az utolsó ítéletig 112 pápa lesz. Márpedig a korábban lemondott XVI. Benedek a 111. pápa volt a sorban 1139 óta. A jelenlegi pedig az utolsó.  

Malakiás II. Ince pápának küldte a pápák listájáról szóló, állítólag egy római látogatása idején történt látomásán alapuló írását.

profecia

A dokumentumot 440 évvel Malakiás 1148-as halála után, Arnold de Wyon bencés közzé is tette 1590-ben. A pápalista minden egyházfőről rövid, rejtélyes mondatokat közöl, és

a lista a száztizenkettedikkel végződik, akit "Petrus Romanus"-nak nevez, vagyis "Péter, a római", aki után Róma városát lerombolják, és a rettenetes bíró ítélkezni fog az emberek fölött.

Malakiásnak egytől-egyig minden jóslata bevált, melyeket papírra vetett az egymást követő pápákkal kapcsolatban.

A listáján szerelő első pápa (II. Celesztint 1143-ban választották meg) tényleg a Tevere folyó partján született. A 45. pápa pedig Pregnani poklából jön majd, írta Malakiás. VI. Orbán pápa (1378-1389) tényleg Domenico Prignanóként született, és egy Nápoly melletti faluból, Infernóból (ami poklot jelent) származott.

[caption id="attachment_7856" align="aligncenter" width="740"] Vatikán - Hamarosan leromboltatik?[/caption]

A tudósok persze nagyon szkeptikusak a Malakiás-listával kapcsolatban. Legtöbbször azt hangoztatják, hogy semmi bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy a lista hiteles lenne. Egyesek szerint pedig nemhogy nem számít hitelesnek, hanem egyenesen hamisítvány.

Azonban azon tény felett senki tud elmenni, hogy a nevek és jellemzések egytől-egyig pontosak voltak és beváltak.

Ha hamisítvány lenne a lista, hogy lehet ennyi véletlen egybeesés? Ezt véletlenszerűséggel lehetetlen megmagyarázni.

A Malakiásnak hitelt adók szerint a pápa tényleg csak egy holdhónapnyi ideig, félholdtól félholdig volt egyházfő 1978-ban, éppen ahogy a listabéli jellemzése sugallja.

[caption id="attachment_7857" align="aligncenter" width="740"]janos-pal-papa-teste János Pál pápa vérét nemrégiben rejtélyes körülmények között ellopták. Sok hívő szerint ez a vég kezdetét jelképezi.[/caption]

Utódja a Naphoz kötődik majd a homályosan fogalmazó Malakiás szerint, márpedig II. János Pál pápa egy napfogyatkozáskor született 1920-ban.

2005. február 1-jén II. János Pált kórházba szállították, mert influenzától és torokgyulladástól szenvedett. Bár ebből még felépült, pápasága óta először nem tudott részt venni a hamvazószerdai szertartásokon. 2005. február 24-én belázasodott és nehezen kapott levegőt, emiatt újra kórházba szállították és gégemetszést hajtottak végre rajta. Március 13-án visszatért rezidenciájába. A húsvéti misét sem tudta pontifikálni, csak integetett a hívek tömegének.

Március 31-én egy fertőzés következtében belázasodott, de kérésére nem vitték kórházba, mert a Vatikánban szeretett volna meghalni. Április elsején állapota egyre rosszabbodott. Ugyanezen a napon szívrohamot is kapott. Délután öt óra körül elveszítette az eszméletét, és április 2-án 21 óra 37 perckor elhunyt.

Egyes teóriák szerint már a húsvéti misén halott volt a pápa, és csak madzagok, különféle szerkezetek segítségével mozgatták, hogy úgy tűnjön: életben van.

Akadnak olyan források is, melyek szerint II. János Pál nem véletlen halt meg. Gyengülését annak köszönhette, hogy különféle borzalmas víziói voltak az elkövetkező világégésről.

apokalipszis-3

XVI. Benedekhez kapcsolódó Malakiás-jövendölést is találtak: a dokumentum szerint a 111. pápa, azaz XVI. Benedek mottója az "olívák dicsősége", márpedig a bencéseknek, a Szent Benedek által alapított rendnek van olivetánus ága.

Közeleg az ítélet napja

Annak idején, Benedek pápa alatt az emberek és a közvélemény már a következő és egyben utolsó pápa személyét találgatta. Sokak fejében felmerült, hogy akár Erdős Péter is lehet az utolsó pápa.

A színfalak mögött az egyház megijedt. Tudták, hogy hamarosan jön a végítélet, és nem tudnak mit tenni, ellene. Ennek ellenére mindent megpróbáltak, hátha sikerül elkerülni a végzetet.

Mint tudjuk, a jelenlegi és egyben legutolsó pápa nem Péter, hanem Ferenc. Tudatosan nem Péter nevűt választottak, mert biztosak voltak benne, hogy akkor egészen biztosan bekövetkezik a jóslat.

Ennek ellenére sok vallásgyakorló szerint a lista önmagát fogja beteljesíteni, annak ellenére, hogy az utolsó pápával kapcsolatban tett egy cselt az egyház. Az égi bíró eljövetelét nem lehet késleltetni, és ha letelik a jelenlegi pápa ideje, meghal, vagy pedig lemond, kezdetét veszik a végidők.

Felhangzanak az apokalipszis harsonái

Ferenc pápa az utolsó a sorban, ez ár biztos. Az ítélet idejének eljövetelére számos apró jel utal. Egyre többször hallani különös, megmagyarázhatatlan hangokat, melyek forrását aztán nem sikerül megállapítani.

[caption id="attachment_7172" align="aligncenter" width="740"]az-apokalipszis-lovasa Az apokalipszis lovasa Egyiptomban.[/caption]

Ezek a hangok lehet, hogy odaátról, a mennyországból vagy a pokolból jönnek. Az apokalipszis négy lovasai közül az egyiket néhány éve látták Egyiptomban, ami szintén az idő közeledtét jelzi.

Az égen feltűnő látványos jelek, Istenre emlékeztető alakzatok, keresztek, kezek, arcok pedig mind-mind azt súgják: nincs hátra sok.

Ferenc pápa nemrégiben kijelentette, hogy pápasága rövid lesz, éppen ezért gondolják sokan úgy, hogy a jóslat önbeteljesítő jóslattá válhat.

Tom Horn amerikai szerző, aki 2012-ben megjelent, Petrus Romanus című könyvében előre jelezte XVI. Benedek lemondását, úgy véli, Bergoglio maga is hisz a prófécia beteljesedésében.

A találgatásokra legutóbb Ferenc pápa kijelentése adott okot. A pápa azt mondta: „úgy érzem pápaságom rövid lesz: négy vagy öt év. Nem tudom. Vagy kettő-három. Hát, kettő már eltelt. Ez egy bizonytalan érzés, amely szerint úgy vélem, hogy az Úr rövid küldetésre választott ki.”

A kijelentés akár egy ellene elkövetendő merényletre vagy visszavonulására utalhat (amit azonban Ferenc kizárt), ezért Horn szerint a pápa egyetérthet Malakiás soraival.

Róma elpusztul

Ez nem jelent sok jót a római katolikus egyháznak, mert ezek szerint a közeljövőben az utolsó egyházfő „uralkodása Róma elpusztulásával és ítélettel” fog zárulni.

[caption id="attachment_7865" align="aligncenter" width="740"]az-apokalipszis-4-lovasa Az apokalipszis négy lovasa.[/caption]

Nem csak az ír püspöktől származó, hanem más katolikus jövendölések is előre jelzik a római katolikus egyház összeomlását. Horn emlékeztet arra, hogy „még Assisi Szent Ferenc is – a jelenlegi pápa névrokona és a történelem legtiszteltebb vallási személyeinek egyike – halála előtt nem sokkal összegyűjtötte tanítványait és azt jövendölte:

’A nyomorúság idején egy férfi, akit nem törvényesen választottak meg, a pápai trónra emeltetik. Ravasz lesz, és törekedni fog rá, hogy sokakat tévedésbe és halálba vezessen. … Néhány prédikátor hallgatni fog az igazságról és mások letapossák és megtagadják azt. … Jézus Krisztus azokban a napokban nem igaz pásztort, hanem egy pusztítót fog küldeni nekik.’”.

Egyesek szerint Ferenc pápa az 1917-es híres „Fatimai titok” egy részét is magára vonatkoztatja. A három portugál kisgyermek állítólag Szűz Máriától hallott jövendölést, amelynek harmadik részét sokak szerint a Vatikán nem hozta teljes egészében nyilvánosságra.

isis-papa

A szöveg Horn szerint a Vatikánvárosra utal: „A várost megtámadják és sok papot, köztük a pápát („a fehérruhás püspököt”) megölik harcosok.”

Vagyis A Fatimai jövendölés már akkor megjósolta, hogy az ISIS teret nyer majd magának, és egy óriási, jól szervezett merényletsorozatot fognak elkövetni a Vatikán, és az egész egyház ellen.

Az ISIS nemrég azzal fenyegetett, hogy 2020-ra meghódítják Rómát. Az iszlamista terrorszervezet az olyan katolikus országokat, mint például Spanyolország is a helyreállított kalifátus részeként tüntette fel.

Ferenc pápa tisztában lehet az ellene szerveződő jövőbeli merényletről, és magával a Fatimai titokkal is, illetve annak a publikum által nem ismert harmadik záradékával. Minden jel arra utal, hogy tudatosan készül arra, hogy lehet, hogy meghalhat, mert Isten így rendeli el.

isis-vatikan

Mint mondta, élete vagy halála „Isten kezében van” és egy egyezséget is kötött vele, hogy ha meg kellene halnia, csak egyetlen dolgot kér: „ne fájjon”.

Horn egy további érdekességre is felhívja a figyelmet: „Ferenc Pietro Parolint nevezte ki a Szentszék államtitkárának, egy olaszt (rómait), akinek a neve Péter.

Ha a Vatikánt megtámadják és Ferencet valamint a pápa halála esetén ideiglenesen őt helyettesítő bíboros kamarást (kamrlengót) is megölnék egy időben, vagy félreállítanák őket az útból, az államtitkár tölti be a pápai trónt. Jelenleg erre a személyre, Pietro Parolinre ráillik „Petrus Romanus” (A Római Péter) név, ami a Malakiás-prófécia utolsó szereplőjét jelzi.

Thomas Horn szerzőtársa, Cris Putnam szerint Ferenc pápa okozhat még olyan meglepetéseket, amelyek gyökeresen átformálják a katolikus egyházat.

Az ítélet napja

“A Római Anyaszentegyház végső üldözésekor fog [a trónra] ülni. Római Péter, aki sok nyomorúság közepette legelteti majd a juhokat, s amikor átesnek [az üldözéseken], a hétdombú város leromboltatik, és a félelmetes Bíró megítéli majd népét. Vége.” – Szent Malakiás püspök

jezus-masodik-eljovetele

Szent Malakiás jövendölése a végidőkről rengeteg részlettel szolgál. Megtudjuk belőle, hogy Római Péter óriási nehézségek, sanyarú idők közepette veszi át az egyház vezetését, mely könnyen lehet egy hamarosan bekövetkező harmadik világháború az országok között, vagy az ISIS-szel és az arab világgal szemben.

Egyre valószínűbb ugyanis, hogy a harmadik világháború vallási alapú háború lesz.

Hogy mennyire fenyegető az iszlám világ, arról hosszasan lehetne vitatkozni, az azonban sajnos tény, hogy az iszlám vallásgyakorlók körében nagyon magas azok aránya, akik úgy vélekednek, hogy aki nem tér át az iszlámra, az az ellenségük.

A kereszténység egy emberközpontú, felebaráti nézeteket valló eszmerendszer, míg az iszlám bár látszólag békés, mégis agresszív vallás, mert saját terjedését szolgálja.

atomhaboru

„Láttam az egyik utódomat, aki ugyanazt a nevet viseli, mint én, amint a halott testvérei holttestein keresztül menekült. Egy búvóhelyen talál menedéket, de a megkönnyebbülés csak rövid ideig tart, majd kegyetlen halál éri. Eltűnt az Isten iránti tisztelet az emberek szívéből. Még Isten emlékét is el akarják törölni majd. Ez a perverzitás nem mást jelent majd, mind a világ utolsó napjainak kezdetét.” - X. Pius pápa, 1909

Isten emlékének eltörlése nagyon érdekes momentum, és árulkodik Európa, majd később az egész világ iszlamizálódásáról. A keresztény embereket üldözni fogják, sokan le fogják tagadni a vallásukat, megtagadják Istent.

szuzmaria-jelenes

A Vatikán csak 2000-ben tette közzé – közel 87 évvel a jelenés után – a Fatimai titok szövegét, mely így szólt:

„...a Szentatya, mielőtt odaért, egy félig lerombolt, félig düledező városon ment keresztül botladozó léptekkel, fájdalommal és aggodalommal telve imádkozott az út mentén heverő holtak lelkéért; fölérve a hegy tetejére, térdre borult a nagy kereszt lábánál, és egy csoport katona lőfegyverekkel és nyíllal tüzelve rá, megölte őt. Ugyanígy haltak meg egymás után csoportokban a püspökök, papok, szerzetesek és szerzetesnők, különféle világi emberek, különböző társadalmi osztályokból és állásokból való férfiak és nők.”

Sokak szerint ez nem a teljes szövegezés, és a Vatikán még mindig titkol valamit.

A harmadik Fatimai titok nem ismert záradéka

“A nagy próbák ideje fog elérkezni az Egyház számára is. Érsekek fognak érsekek ellen felkelni, püspökök püspökök ellen, a Sátán felvonul ellenük, és változások lesznek Rómában. (…) Az Egyház homályba borul, és a világot rettegés forgatja fel. Eljön az idő, amikor egy király, uralkodó, kardinális vagy püspök sem fogja Őt várni, akinek mégis el kell jönnie, hogy büntessen az én Atyám terve szerint. Nagy háború fog kitörni (…) Tűz és füst fog leesni az égből, az óceánok vize gőzzé válik, és párájuk felszáll, felforgatva és elsüllyesztve mindent. Emberek milliói és milliói vesznek el egyik óráról a másikra, és akik életben maradnak, irigyelni fogják a halottakat. Bármerre fordul is az ember, gyötrelem, nyomorúság és romlás lesz a városokban…” (Részlet a harmadik fatimai titok “eltitkolt” szövegéből)

[caption id="attachment_7870" align="aligncenter" width="740"]fatimai-latomas Szűz Mária borzalmas látomást mesélt el a három pásztorgyereknek a portugáliai Fátima kisváros közelében.[/caption]

Az „egyháznak sokkal kevesebb híve lesz, és fel kell adnia számos olyan istentiszteleti helyet, amelyet az évszázadok során nehéz munkával épített fel. Egy kisebbségbe szorult egyház lesz, aminek kevés befolyása van a politikai döntésekre, ami társadalmi szempontból érdektelen és megalázott, de ami kénytelen mindent ’újra kezdeni’.” (Joseph Ratzinger bíboros, 1969)

Nem kérdés tehát, hogy közel a vég. Belátható időn belül eljöhet az ismert világ létének teljes megszűnése. Hogy mi jön azután? Nos, az még rejtély, de abban biztosak lehetünk, hogy minden ember és lélek elítéltetik...

katasztrófa összeesküvés vallás jézus isten vatikán világvége apokalipszis


Megtekintések száma: 125824





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet